Ракић: Крађа српских гласова, циљ прекрајања изборне воље

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: Председник Српске листе Горан Ракић саопштио је да су данас чланови СЛ избачени из просторија Центра за бројање гласова ЦИК-а у Приштини, истичући да је у току крађа српских гласова у циљу прекрајања изборне воље.
Goran Rakić  Foto: Tanjug
Фото: Танјуг/видео/Горан Ракић

Ракић се огласио саопштењем након што је прекинут процес бројања гласова који су стигли из Србије због тога што су наводно чланови комисије добили алергију на кожи после контакта са ковертама.

У саопштењу Ракић истиче да је јутрос, око 11 сати, изведена "шовинистичка фарса у режији албанских политичких партија, уз асистентицију косовске полиције, Централне изборне комисије и осталих косовских институција, приликом које је започета крађа српских гласова у корист Рашића, Петровића, Раде Трајковић, Јаблановића и осталих послушних Срба, у центру Приштине".

Уз изговор да коверте са српским гласовима из централне Србије имају "чудан мирис" албански чланови комисије су, како је навео Ракић, напрасно почели да се пренемажу како су отровани.

У истој просторији су се налазили и српски посматрачи који нису осетили никакав мирис нити имали било какав здравствени проблем, указао је Ракић.

Он је нагласио да су, уз примену силе, и поред захтева члана Српске листе Стевана Веселиноћа да остане уз материјал, он и сви посматрачи из СЛ су истерани, не само из просторије у којој се налазе гласови, већ из читаве зграде.

Сличне представе смо могли да видимо у прошлости када су Срби и Албанци дисали исти ваздух и пили исту воду, али су само Албанци били "отровани", подсетио је Ракић у саопштењу.

"Пред очима хиљада међународних представника, посматрача изборног процеса из САД, ЕУ, Немачке, Британије и осталих у току је крађа гласова српског народа у циљу прекрајања изборне воље, а са намером да се у парламент у Приштини силом, уз крађу и кршење свих закона, убаце подобни Срби, послушници Приштине", нагласио је Ракић.

Ракић је поручио да Српска листа неће прихватити да било ко манипулише гласовима и мимо воље грађана инсталира, Албанцима, подобне Србе и упутио захтев од свих међународних актора да спрече ову, како је казао, шовинистичку фарсу и крађу којом Приштина обесмишљава учешће Срба у овом процесу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести