Седница СБ УН прекинута, па настављена, Русија тражила да Приштина уклони заставу

ЊУЈОРК: Седница Савета безбедности Уједињених нација о КиМ настављена је данас након краткотрајног прекида, насталог ради одржавања консултација иза затворених врата.
savet bezbednosti
Фото: Танјуг (Видео)

До прекида је дошло убрзо након почетка, а након што је представник Русије Димитриј Пољански затражио да представница Приштине промени или уклони заставу тзв. Косова јер, како је нагласио, тзв. Косово није општепризната држава.

"То је територија и осам чланица Савета безбедности УН не признаје Косово као државу", нагласио је Пољански.

Он је додао да је Русија није против учешћа представника Приштине на састанку и скренуо пажњу чланица да представница Приштине седи испред ознака тзв. Косова.

Пољански је затражио да представница тзв. Косова "промени позадину или уклони заставу" како би се наставио седница, након чега се за реч јавио представник Уједињеног Краљевства.

Британски представник је на то узвратио да ова седница није званични састанак Савета безбедности на којој се примењују та правила и додао да је на последњем састанку била иста позадина као данас због чега, како је рекао, "не види разлог" да се од представнице Приштине тражи да промени позадину на којој је косовска застава.

Пренос седнице је након овога био прекинут, ради консултација иза затворених врата.

EUR/RSD 117.5814
Најновије вести