Шешељ: Можда је Рус желео да купи вагон за краве, лиценцу за бурек...

БЕОГРАД: Лидер СРС Војислав Шешељ данас је у Скупштини питао - зашто је власт, како сматра, неадекватно реаговала на тзв. шпијунску аферу и изашла са тим у јавност пре него што се заврши истрага и упозорио да би то могло да наруши односе Србије и Русије.
Vojislav Šešelj Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

Шешељ је ово посланичко питање упитио премијерки Ани Брнабић и председнику Александру Вучићу уз констатацију да ако је заиста реч о афери, да је начин реаговања непримерен, и да је јавност требало обавестити тек када истрага буде завршена.

"Брнабић јуче каже да је ситуација врло озбиљна. Па питам, прети ли рат или бомбардовање и коју тајну је наш официр могао да открије Русима и има ли нека тајна коју не знају већ и Руси и Американци", рекао је Шешељ и одговарајуцји сам на то питање констатовао - нема.

Запитао је, такође, чему узбуна и хитни састанци највиших државних органа безбедности, јер сматра да се тиме беспотребно потпаљује афера у јавности.

"Као да идемо на руку, пре више месеци наговештеној америчкој шпијунској операцији, да се крене на сузбијање руског утицаја на Балкану", рекао је Шешељ.

Шешељ истовремено тврди да су министри Зорана Михајловић и Расим Љајић шпијуни, да Михајловић ради за Американце, а Љајић за Енглезе...

Поручио је да ситуацију треба смирити, јер нам не може донети добро ако "то ударамо на сав глас" и да се наши пријатељски односи са Русјом морају наштаивти као да ниста није било.

"Можда је (Рус) хтео да купи вагон неки да му краве не крепају јер се очекује сибирска зима у Русији. То је нека ситна лова, изгледа по сто евра да су новчаице, то је око 1.000 евра, шта је то толико вредно? Можда је неко лиценцу за производњу бурека продао неком, још се не зна који је то Србин ако је уопште Србин. Дајте да то наше службе испитају и осумњиченог приведу и подесу извештај и онда у јавност да изађу са информацијом која не мора бити свеобухватна".

Посланик Нова Србија - Покрет за спас Србије Ђорђе Вукадиновић такође је питао о афери “руски шпијун”.

Он је навео да подржава сваку акцију која иде у правцу утврђивања чињеница и заштите државног и уставног поретка, али је указао и на сличну аферу “Омча” која је била актуелна раније, а ланисрана је, каже, преко једног дела медија о тајном плану прозападних снага за дестабилизацију државе.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести