Шта би министри, да су Деда Мразеви, поклонили грађанима?

Брнабић: Влади напоран рад, грађанима бољи живот
Premijerka Ana Brnabić Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

– Тешко питање, немам само једну ствар, морам да их набројим више. Увек размишљам о плановима које Влада има, а они се пре свега односе на грађане Србије. Све што ми радимо, усмерено је ка томе да они живе боље и да имају боље услове за рад и бољу перспективу за себе и своје породице.

Свакако један од основних изазова биће већи раст бруто друштвеног производа, да задржимо фискалну дисциплину да бисмо могли да повећамо пензије и плате у јавном сектору. Исто тако, желимо државни апарат који је ефикаснији и који ће бити сервис привреде, али који уједно неће бити скуп за одржавање. Очекујем да државна администрација буде бржа и љубазнија, очекујем реформе Устава да бисмо добили већу независност судства, али исто тако и већу одговорност, додатно отварање радних места и полако повећање просека плата.

Од Владе Србије очекујем да настави да ради напорно, да дајемо све од себе сваки дан, да пробамо да што брже спроводимо реформе и промене у Србији. Имамо много започетих пројеката који су важни и битно је да се заврше у 2018. години. Треба не само да њих наставимо него и да почнемо нове, важне за још бољи живот грађана. Оптимиста сам, мислим да ће 2018. бити још боља, само је важно да наставимо да радимо овако као што смо почели.

Јоксимовић: Систем и компромис

– Желела бих, не само у идућој години него и у свим наредним, да научимо и прихватимо оно што је добро из ЕУ и њихове праксе. Пре свега да научимо да одржавамо систем у свим областима, да не буде – направили смо нешто сјајно, али за годину дана је то већ пропало јер смо заборавили. Систем који се успоставља мора да се одржава, то је кључ успеха европских земаља и ЕУ. Да не мислимо да је све црно-бело, већ да је компромис, врло важан сегмент. Земље ЕУ су пре више од 50 година замениле конфликте сарадњом и дијалогом, и то је оно што и ми морамо да учинимо. Мислим да смо већ доста научили али је потребно и да то више усвојимо у пракси, рекла нам је министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић.

Кубуровић: Брзо правосуђе и Устав

– Очекујем у 2018. години брзо и ефикасно правосуђе. Да бисмо дошли до тог циља, биле су претходно неопходне реформе. Надам се да ћемо ефекте свега онога што смо радили до сада имати баш у 2018. Устав Србије поготово. У јануару већ излазимо с предлогом промена, тако да ће сви имати сви прилике да виде у којем смеру ће ићи будуће измене Устава- каже министарка правде Нела Кубуровић.

Ђорђевић: Принову у сваки дом

– С обзиром на то да у мом ресору има и млађих и старијих, желим свакоме од њих да у својој породици има принову, директно или индиректно. То била уједно била и велика ствар за Србију. А бољи стандард и неки вишак? То је свакоме жеља, па наравно да желим грађанима много среће, здравља и успеха- рекао је за „Дневник“ министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

С. Станковић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести