Стефановић: Србија је направила стратешки искорак

БЕОГРАД: Сусрет председника Србије Александра Вучића и председника Русије Владимира Путина неоспорно је веома значајан и омогућио је Србији да направи искорак у заштити својих интереса, изјавио је вечерас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.
nebojsa stefanovic
Фото: Tanjug (Dimitrije Goll)

"Водили смо рачуна о стратешким интересима Србије, како да буде енергетски заштићенија, како да има проширење својих гасних капацитета, како да има нове прикључке и да има конекције са новим токовима који се преговарају", рекао је Стефановић за ТВ Пинк.
Како каже, приоритет у јучерашњим разговорима с руском делегацијом био је заштита Србије и њене привреде. 

Истиче да је то веома битно када су у питању инвестиције, јер је немогуће инвеститору понудити да улаже у град кроз који не пролази гас.
"Србија показује да размишља о будућности, не само о данашњим потребама него и о потребама у наредних десет, 20 или 30 година", рекао је Стефановић.
Он је истакао да је порука двојице председника била веома значајна за српски народ, и зато се много људи окупило да их види.

"Овом приликом желим да захвалим грађанима који су се на најозбиљнији и одговоран начин понашали. Нисмо имали никакву потребу да било где интервенишемо. Они су били толико дисциплиновани и одговорни, што је тешко замисливо када имате више од 100.000 људи", рекао је Стефановић.
Министар истиче да је Путиново обраћање грађанима испред Храма Светог Саве ван сваког протокола.

"Ово што је урадио у Београду, то што се заиста обратио стотинама хиљада људи који су били тамо, потпуни је изузетак. Тиме је показао поштовање према председнику Вучићу и народу који је дошао да га види и према Србији. Тиме је показао да заиста постоји однос поверења и пријатељства две земље. То је веома важна порука", рекао је Стефановић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести