У Великом Трновцу гласање за републичке посланике, протиче без проблема

БЕОГРАД: На бирачком месту број шест у Великом Трновцу, у општини Бујановац, данас се пети пут гласа на парламентарним изборима, који су у Србији одржани 3. априла.
Izbori, kutija/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Изборна кутија

БУЈАНОВАЦ: На бирачком месту број шест у школи "Мухарем Кадриу” у Великом Трновцу, где се данас пети пут понављају парламентарни избори, гласање се одвија без проблема.

Председник бирачког одбора Милован Алексић рекао је за портал Бујановачке да је бирачко место отворено неколико минута после 7 часова, а да је први бирач гласао у 7:10.

"Гласање се за сада одвија без проблема", рекао је Алексић.

Од поновљених избора на овом бирачком месту, које има 1.089 бирача, зависи када ће бити проглашени коначни резултати парламентарних избора одржаних 3. априла.

На том бирачком месту избори су поништавани три пута, по приговорима Коалиције Албанаца долине и СПС, а гласање 23. јуна, четврти пут, није одржано због неслагања чланова бирачког одбора, а потом је стигла и дојава о бомби

Републичка изборна комисија је у међувремену именовала нови састав бирачког одбора на том гласачком месту.

Од резултата гласања у Великом Трновцу зависи да ли ће Коалиција Албанаца долине, која је тренутно испод цензуса, освојити један посланички мандат.

За улазак у парламент им је потребно, по њиховим проценама, 610 гласова.

Уколико не добију подршку толико бирача, СПС ће задржати 32 посланичка места.

На гласачком месту број 6 у четвртак 23. јуна није одржано поновљено гласање за парламентарне изборе због несугласица међу члановима одбора, а касније је стигла дојава о постављеној бомби.

На бирачком месту у Основној школи "Мухарем Кадриу", парламентарни избори требало је да се одрже четврти пут, пошто је Управни суд усвојио жалбу Коалиције Албанаца Долине Шаипа Камберија на неправилности током изборног процеса 27. маја.

Од поновљених избора на овом бирачком месту, које има 1.089 бирача, зависи када ће бити проглашени коначни резултати парламентарних избора.

EUR/RSD 117.3811
Најновије вести