"Увредљиве изјаве лоше за односе у региону"

БЕОГРАД: Потпредседница владе Зорана Михајловић поручила је данас да су увредљиве изјаве министра безбедности БиХ у техничком мандату Драгана Мектића, поводом здравственог стања председника Србије, лоше за односе у региону.
Zorana Mihajlovic/Fonet/MGSI
Фото: Фонет/МГСИ/Зорана Михајловић

Михајловић је у саопштењу навела да јавне функције повлаче са собом и већу одговорност за изговорену јавну реч, као и да у изјавама нема места сујети, личним нетрпељивостима и мржњи.

"Докле год неко користи и најмањи повод да у региону посеје мржњу и удаљи људе, нема боље будућности ни за Бошњаке, ни за Хрвате, ни за Србе. Бољу будућност можемо градити само на пристојности и разумевању", навела је Михајловић.

Она је истакла да Србија зато тежи да увек покаже толеранцију и чини све да се сачува стабилност региона.

Мектић је јуче на свом Твитер налогу објавио вулгарну поруку председнику Србије Александру Вучићу, након што је Вучић јуче честитао српском члану Председништва БиХ Милораду Додику на постигнутом договору у вези са именовањем председавајућег Савета министара БиХ.

Мектић је, између осталог, синоћ на Твитеру поручио председнику Србије: "Иди лечи се, како су само била фина три дана без тебе".

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести