Ванредна скупштина СНС 13. фебруара, бирање тајним гласањем

Ванредна седница Изборне скупштине Српске напредне странке (СНС) биће одржана 13. фебруара, одлучило је вечерас Председништво те странке у Новом Саду,

а сви страначки органи биће бирани тајним гласањем.
Члан Председништва СНС Дејан Ђурђевић је после састанка новинарима рекао да је одлука донета једногласно.
На скупштини ће, казао је, бити усвојен извештај о раду страначких органа, а затим и изабрани председник странке, његови заменици, чланови Главног одбора, Председништва, Статутарне комисије, Надзорног одбора.

„Осим тога на предлог председника СНС Александра Вучића једногласно је донета одлука да сви страначки органи буду бирани тајним гласањем за разлику од досадашње праксе“, навео је Ђурђевић.

 

Почео митинг СНС у СПЕНС-у
Митинг Српске напредне странке почео је вечерас нешто после 18.30 часова у новосадском СПЕНС-у.
 Како се очекује окупљенима ће се обратити лидер СНС Александар Вучић и други страначки прваци.

Скупу је претходила седница Председништва СНС на којој је донета одлука да се ванредна Изборна скупштина СНС одржи 13. фебруара.
Вучић је 16. децембра упутио предлог Председништву странке о доношењу одлуке за сазивање ванредне седнице скупштине СНС 13. фебруара следеће године, на којој ће, између осталог, бити изабрани руководећи органи странке, почев од председника.    Учесници митинга носе заставе Србије, страначке заставе и друга обележја, транспаренте и плакате са ликом Александра Вучића, а велики је број грађана, чланова, присталица странке који нису могли да уђу у препуну халу Спенса.

(Танјуг)

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести