Струја неће поскупети више од 10 %

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да када буде дошло до повећања цене струје и гаса, да оно неће износити за становништво више од 10 одсто.
e
Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bg

"Када буде било повећања цена, гледаћемо да то повећање цена електричне енергије и гаса не иде преко 10 одсто за наше становништво", рекао је Вучић.

Истакао је да је то невероватан успех имајући у виду какве су цене струје и гаса на тржишту.

 

Ако буде проблема постоје планови за смањење температуре грејања

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас могућност да се током зиме ограничи централно грејања у становима на одређену температуру уколико буде проблема са испоруком енегената, ако се, на пример, неко позове на "вишу силу", а што се већ дешава појединим земљама.

"Ми смо разматрали опције, али нисмо донели закључке да то чинимо, свако смањење температуре у становима за грејање је уштеда од око 5,6 одсто дневног нивоа потреба за гасом. Још то нисмо разматрали, али да знате да ако будемо имали већих проблема или се било ко буде позивао на вишу силу, да то постоји као могућност", рекао је Вучић у обраћању јавности.

Истакао је да за сада није таква ситауција.

"Видели смо да је ЕУ смањила температуру неопходну на 19 степени. У Београду и Новом Саду прописане су на 19 до 21, али су обично 22 или 23 степена. Нисмо договарали да смањујемо температуре, али да знате да имамо све планове у зависности од тога шта може да се деси", рекао је Вучић.

EUR/RSD 117.3179
Најновије вести