Вучић: Немојте мислити да можемо да победимо војно САД

КРАГУЈЕВАЦ: Рамуш Харадинај је потпуно у праву када каже да ће САД, шта год да се деси, бити на њиховој страни, без обзира колико Приштина кршила међународно право, приметио је данас председник Александар Вучић и додао да је крајње време да се помиримо с тим. 
aleksandar vucic tanjug
Фото: Танјуг/ Димитрије Гол

Истакао је да је одавно јасно да САД стоје иза Албанаца и да они ништа никада нису радили сами.

„Било је јасно да иза свега стоје САД. Није велика тајна била, и не морамо отворено увек то да кажемо. Они имају још савезника у Европи. Зато морамо да се преоријентишемо на фабрике, будућност, да побеђујемо памећу", рекао је председник Србије и истакао:

"Да победимо војно САД, немојте ни да помислите".

Он је подсетио да смо једном то покушавали, и да нисмо успели. 

"Србја је тада била нападнута и добро знамо шта мислимо о агресији. Дајте да сачувамо људе, да имамо више беба", подвукао је Вучић.

Рекао је да не зна какве ће све поруке даље да шаљу, и додаје да због тога морамо да бежимо од било каквих проблема, јер знамо да су много моћни, да неће много да брину ако нас ударе на било који начин.

„То су доказали више пута. Зато је на нама да сачувамо мир, наше становништво и виталне интересе. Да будемо бахати и силни над Американцима било би смешно. Сувише смо мали. Њихова економија је 21 билион долара", указао је он.


О опозицији: Ако нису имали боље место...

Вучић је, коментаришући то што је део опозиције провео ноћ у парламенту, у шали приметио да, ако нису имали друго, онда је и то добро место.

"Забављају се људи. Видим да су доводили тајкуне на журку ноћас, тако да, ако нису имали неко боље место и то је добро место. Увек је лепо да се неко забавља и занима, посебно кад ''приведете'' тајкуне који имају много пара, могу и добру вечеру да направе. Баш лепо. Увек је добро, увек више ПДВ-а буде у околним радњама, остане за државу, увек се томе радујем", рекао је Вучић новинарима у Крагујевцу.

Део опозиције провео је ноћ у парламенту где су, у обраћању новинарима, говорили о амандманима на буџет и предложене законе, јер им то, како су рекли, није омогућено у скупштинској сали


Истакао је да нема сумње да је Харадинај у праву да ће САД бити на њиховој страни, јер су они признали независно Косово и то је крај приче за њих.

„То да су они силни и јаки, што Албанци кажу да ће САД да их заштите у сваком тренутку, није ништа чудно. Нисам случајно говорио да им је Америка и тата, мама, стрина, стриц, укак, ујна“, рекао је Вучић. 

„Србија најбезбеднија у Европи“

Србија је најбезбеднија земља у Европи, али трудићемо да остваримо још боље резултате на том пољу, рекао је Вучић на питање новинара како коментарише писање медија да је број кривичних дела и убистава у земљи у порасту.

"Постоји кампања у Србији у којој би требало да се говори о ужасној незбезбедности Србије. Србије је данас најбезбеднија у Европи", рекао је Вучић, наводећи званичне податке о броју извешених кривичних дела убистава.

Како каже, најлошија у том погледу је била 2001. година када је било 215 убистава, 2009. године је било 142 убиства, док је најбоља 2107. година са 72 убиства.

Како је рекао, ове године је било 103 убиства.

Подаци показују да је број убистава за 30 одсто нижи него пре неколико година, а за 45 одсто је мањи у односу на 2001. годину.

"Да ли може и мора да буде боље? Може и мора.Трудићемо се да Србија буде још безбеднија, да похапсимо и протерамо који уносе неспокојство. Ово су званични подаци, а питање је да ли неко жели да прави овакву или онакву атмосферу", рекао је Вучић.

Никад не можемо да будемо задовољни, увек желимо боље резултате, закључио је Вучић.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести