Вучић: О свим важним темама у обраћању грађанима 8. октобра

ИНЂИЈА: Председник Александар Вучић најавио је у Инђији да ће се грађанима обратити у суботу, 8. октобра, о потезима које ће повући држава, везано за сва важна политичка и економска питања.
v
Фото: Tanjug (Miloš Milivojević)

О свим важним питањима, свеобухватно о свим нашим потезима, мерама, политици, економској и енергетској током зиме и снабдевању храном, рекао је Вучић.

Казао је да ће тада обавестити грађане и када је реч о платама и пензијама за грађане и, како је рекао, другим акцијама које ће држава предузети.

И шта су наше мере за уштеду енергије и како да ''презимимо'' и јесен и зиму и шта све треба да урадимо и какву ћемо политку да водимо у наредном периоду, имајући у виду шта се све дешава, рекао је Вучић.

Србија неће и не може да призна очекивану одлуку руске Думе

Вучић је изјавио да Србија не може и неће да призна очекивану одлуку Државне думе Русије о пријему територија Украјине на којима су одржани регерендуми у састав Русије.

Ми штититмо сопствени територијални интегритет и у нашем је најбољем интересу да штитимо територијални интегритет међународно признатих земаља и то је једино што сигурно не може да се мења, то су ствари које су за нас од пресудног значаја, истакао је Вучић.

Додао је да Србија у том случају више не би имала никакву позицију не само када је реч о КиМ већ и око поштовања које данас заслужује у међународној заједници.

Не борим се ни за Путина, ни за Бајдена, већ за Србију

Председник Србије истакао је да се он не бори ни за Владимира Путина, ни за Џозефа Бајдена, већ за грађане Србије и државу Србију, и да га не инетересује шта имају да му поруче страни лидери, већ да гледа да у овим тренуцима Србија не буде на њиховом удару.

Вучић је, на питање од кога долазе притисци, о којима се може чути у медија са националним фреквенцијама, одговорио да је довољно погледати некеод њих да би се видео колики је свакодневни и огроман притисак на наше руководство.

Не борим ни за Путина, ни за Бајдена. Ни за кога. Борим се за ове дивне људе у фабрици у Инђији, за свакога од вас, за све грађане Србије, за ову земљу. Баш ме брига за све стране лидере, за све шта имају да поруче Србији, гледам да у овим тешким тренуцима Србија не буде на њиховом удару,поручио је он.

Осврнуо се и на речи бивша немачка канцеларка Ангела Меркел рекла "о дану после", јер тај дан, како је рекао, не постоји.

Неко мора да гледа шта ћемо сутра када буде мир, да ли смо сачували своје позиције, да ли смо успешно одбранили наше интересе или нисмо. Постоје бројни притисци и они ће се умножавати. Рекао сам много пута да ће после 15. септембра бити неподношљиви, додао је Вучић.

Казао је да очекује да ће после свих разговора које ће имати наредних дана моћи више да говори грађанима о томе.

Када узмете нешто што је потпуно неважно, један бирократски документ (план консултација министарстава спољних послова Србије и Русије) без суштинске снаге да га искористите како је то учињено у многим медијима за бруталан и жесток напад на Србију, како је додао, онда схватите да су ти медији политички инструмент.

Када буду говорили следећи пут о независности медија, само ћу да подсетим на те примере из Вашингтона и Брисела. Петнаест минута после њихових речи (реакција на план) објављују најпрљавију пропаганду против Србије, а да нису прочитали ништа. Али то говори да имају све мање стрпљења, да је нервоза све већа, рекао је он.

Вучић је указао да очекује да ће код нас све групе за притисак сада бити ангажоване - део медија и политичких странака, који су плаћени, и то и за једну и за другу страну.

За нас, који нисмо плаћени од странаца, остаје да водимо бригу о Србији и њеним интересима, поручио је Вучић.

На додатно питање од кога долазе притисци, он је казао да одговара прецизно и да зна докле може да иде, а да не нашкоди земљи.

EUR/RSD 117.3739
Најновије вести