Вулин: Ђиласу смета што јачају Србија и њена војска

БЕОГРАД: Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је да председнику Странке слободе и правде Драгану Ђиласу смета што се јачају Србија и њена војска за разлику од времена бивше власти када, како каже, није било новца за плате војника ни за набавку наоружања.
aleksandar vulin, Ministarstvo odbrane
Фото: Министарство одбране

У саопштењу за јавност, Вулин је навео да је Србија војно неутрална земља и да зато мора да буде у стању да се сама брани и да буде опремљена и наоружана, не да ратује, већ да, како је истакао, одврати од себе сваког ко би да ратује са њом и са Србима.

„Ђиласу није сметала слаба Србија која није ништа улагала у себе и своју одбрану, зато му смета јака Војска Србије. Док је Ђилас владао, било је пара за њега и његове фирме, али није било новца ни за наоружање, ни за плате војника", навео је Вулин у саопштењу реагујући на видео снимак Ђиласове изјаве о набавци наоружања објављене на његовом налогу на Твитеру.

Додао је да је тешким, а потребним мерама председник Србије Александар Вучић обезбедио новац за МиГ-ове, беспилотне летелице, хеликоптере, модернизоване тенкове и више плате за војску.

Како је навео, обезбеђена је и помоћ од 100 евра сваком грађанину Србије и три минималца за сваког радника, као и за болнице, лекове и бесплатно лечење сваког ко је инфициран короном.

„Ђилас је са правом љут што јачамо војску - јака војска, јака Србија, а јаку Србију Ђилас никада није желео да види", поручио је Вулин, који је и председник Покрета социјалиста.

Ђилас је у видео снимку, који је објавио на свом профилу на Твитеру, критиковао то што је Србија недавно набавила дронове и ракете из Кине, наводећи да држава, с друге стране, нема новца да се запосле лекари и помогне радницима који остају без посла.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести