Вулин: Обновићемо све што је НАТО срушио и немар девастирао

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Све што је било уништено и оштећено у НАТО агресији, али и после дугих година намерног запостављања, и планског уништавања и умањивања Војске Србије, биће обновљено и стављено у функцију, изјавио је данас министар одбране Александар Вулин.
р
Фото: Министарство одбране

Вулин је обишао нови објекат за смештај борбених возила у касарни "Бошко Палковљевић Пинки" у Сремској Митровици.
Министарство одбране и Војска Србије обезбедили су потребна новчана средства за све што је потребно Војсци да уреди своју војну инфраструктуру. Војска мора своју технику да држи у хангару, тамо где јој је место и да јој на тај начин продужава животни век, али исто тако да припадници наше војске далеко једноставније и у бољим условима обављају своје свакодневне дужности, рекао је министар одбране.

Он је истакао да је Војска Србије гарант стабилности и мира у нашој земљи и региону.
"Сигурна и стабилна Србија је гарант сигурног и стабилног Балкана, а управо је то политика коју председник Републике Србије и врховни командант Војске Србије Александар Вучић спроводи, врло често тешко, немајући са друге стране оне који ту политику разумеју и искрено прихватају, и зато је снажна војска гарант снажне мировне политике Републике Србије", рекао је Вулин.

Командант Прве бригаде копнене војске бригадни генерал Жељко Петровић подсетио је да је 2015. године у касарни у Сремској Митровици, отпочела изградња више хангара, као одговор на порушене објекте током НАТО агресије.
Прошле године завршена су прва три, који су омогућили смештај тенковских јединица 15. тенковског батаљона, лоцираног у касарни у Сремској Митровици, а ових дана завршен је и четврти хангар који ће омогућити смештај савремених борбених возила. То омогућава да технику коју имамо боље и квалитетније чувамо и да оперативне способности јединица,  лоцираних у Сремској Митровици, буду одржаване на оном нивоу који гарантује безбедну и сигурну будућност свих грађана Србије, рекао је Петровић.

Председник скупштине општине Сремска Митровица Томислав Јанковић истакао је да град и Министарство одбране чине заједничке напоре да решавају све задатке од заједничког значаја.
Са своје стране покушавамо да помогнемо да услови рада припадника Војске Србије у нашем граду буду на вишем нивоу. Велика је улога Војске Србије, као важног послодавца у нашем граду, уз незаобилазни безбедносни допринос који нам пружа, а то се најбоље показало 2014. године када је Војска Србије за време поплава у Сремској Митровици, дала немерљив допринос да град буде одбрањен од елементарних непогода, рекао је Јанковић.

У знак захвалности град Сремска Митровица је већ одредио простор где ће се градити станови за припаднике Војске и осталих безбедносних структура, и то ће бити наш допринос да се припадници система одбране осећају боље и да имају боље услове за живот и  рад, истакао је Јанковић.
Извођач радова на недавно завршеном хангару, четвртом по реду у касарни "Бошко Палковљевић Пинки", је Војнограђевинска установа. Вредност инвестиције је 35 милиона динара. Површина објекта је, као и претходна три, око 900 квадратних метара.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести