Зеленовић оставља могућност изласка на изборе у Шапцу

БЕОГРАД: Градоначелник Шапца и члан Савеза за Србију (СзС) Небојша Зеленовић оставио је могућност да његова странка Заједно за Србију изађе на локалне изборе, упркос одлуци СзС да се бојкотују сви избори, на свим нивоима.
nebojsa zelenovic MC
Фото: mc.rs

Зеленовић је данас за ТВ Н1 изјавио да још увек није донета одлука о уцешћу те странке на локалним изборима у Шапцу, али да ће бити "донета убрзо", не прецизирајући када би то могло да се деси.

Он је могућност изласка на локалне изборе образложио интересом грађана Шапца и настојањима да се власт у том граду не препусти Српској напредној странци.

"Одлука коју ћемо ми донети, биће донета убрзо, и биће добра. Ја разговарам са обичним грађанима свакодневно, као и са угледним грађанима", навео је Зеленовић.

Тврди и да у Шапцу, за разлику од других места у Србији, постоје услови за организовање поштених избора, јер у том граду, како каже, постоје слободни медији и институције.

Један од лидера СзС и председник Странке слободе и правде Драган Ђилас рекао је у среду да ће СзС бојкотовати предстојеће изборе на свим нивоима.

Ђилас је казао да је више пута рекао да Савез, па и његове чланице, бојкотују све изборе, укључујући и локалне, и да се тај став неће мењати.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести