Живковић: Договор опозиције постићи без јавности

БЕОГРАД: Нова странка (НС) је на данашњој конференцији за новинаре представила правац свог деловања у 15. тачака, при чему се посебна пажња посвећује решавању косовског проблема, путу Србије ка Европској унији и разговорима са опозиционим странкама.
zoran zivkovic RHA
Фото: Dnevnik.rs

Председник странке Зоран Живковић навео је да се трајни мир на Косову може остварити ако се грађанима српке националности пружи нормалан живот и безбедност.

Први преговори Владе Србије са Приштином почели су октобра 2003. године и тада сам рекао Ибрахиму Ругови да обезбеде Србима миран живот, какав смо ми обезбедили Албанцима у остатку Србије и у том случају статус Косова није битан, рекао је Живковић.

Према његовим речима, сви проблеми који постоје у ЕУ су недовољни да угрозе пут Србије, додајући да то треба да буде и остане једина опција, без обзира на другачији став јавног мњења.

Посао политичара није да повлађује намештеном јавном мњењу, ако су сигурни да представљају и заступају циљ који је добар за народ, оценио је Живковић.

На крају конфернције Живковић је нагласио да ће свој програм послати свим опозиционим странкама које не сарађују са Српском напредном странком и које подржавају ЕУ.

Мислим да је пут ка уједињењу опозиције могућ тако што ће људи који желе добро Србији примарни део разговора о заједничком деловању обавити без јавности, а никако преко јавности, закључио је Живковић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести