Александри Рајчић сребро

Српски гимнастичари забележили су леп успех на престижном такмичењу Михаил Вороњин куп, које се традиционално одржава у руској престоници Москви.

Најбољи резултат остварила је сениорка Александра Рајчић, чланица Соколског друштва Војводина из Новог Сада, освојивши сребрну медаљу на двовисинском разбоју. Иако је имала мали кикс у квалификационом наступу, Александра је успела да се пласира у финале и онда одличним наступом дође до првог одличја за српску гимнастику на овако престижном такмичењу.

Одлична је била Анђела Ђурђевић, такође чланица Соколског друштва Војводина, којој је за пола бода измакла бронзана медаља у вишебоју. Она је заузела седмо место у финалу на разбоју и осмо на партеру. Петар Вефић из Костолца био је седми у финалу на разбоју, Николи Јурковићу (СД Војводина) је за мало измакло финале на прескоку и на разбоју, а слично је прошао и Бојан Дејановић (СД Војводина), наш најбољи сениор, коме је измакло финале на разбоју.

Уз такмичаре су били и тренери Владимир Дракулић и Александар Пандуров, међународне судије Јакоб Матић и Александра Ристић, као и Константин Плужњиков, руски тренер који тренутно борави у Новом Саду преко програма Олимпијске солидарности, МОК и ОКС. У Москви је био и почасни председник Гимнастичког савеза Србије др Ненад Поповић, који се током турнира састао са председником Руске гимнастичке федерације Василијем Титовим, а договорена је сарадња у погледу реализације заједничких припрема, размене тренера и судија.

Иначе, Вороњин куп је престижно такмичење у мушкој и женској спортској гимнастици које организује један од најуспешнијих клубова Русије, Динамо Москава, под покровитељством Гиманстичке федерације Русије. Такмичење је одржано 23. пут, а наступило је око 150 гимнастичара и гимнастичарки из 23 земље.

Г. Маленовић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести