Андреа и Дамир на челу успешних

Репрезентативци Србије у стрељаштву Андреа Арсовић и Дамир Микец проглашени су за најбоље у 2016. години, док је најбољи тренер Драган Доневић. Како је саопштио

Стрељачки савез Србије (ССС), Микец је трећу годину узастопно проглашен за најбољег српског стрелца, док је Арсовић признање добила и 2014. године. Драган Доневић је за најбољег тренера Србије изабран трећи пут, пре свега због резултата које постиже као учитељ Андрее Арсовић.

Арсовићева и Микец су сезону великих међународних такмичења завршили на исти начин у истом дану, 8. октобра, победама на финалном турниру Светског купа у Болоњи, које су им донеле велике Кристалне глобусе. Арсовић је у финалу освојила злато ваздушном пушком, а неколико сати касније најсјајније одличје ваздушним пиштољем освојио је Микец, оборивши европски рекорд финала (202,9 кругова). Обоје су се били успешни на првом великом такмичењу у сезони, Европском првенству ваздушним оружјем у Ђеру. Арсовић је тада постала првак Европе ваздушном пушком, а освојила је и злато у миксу истим оружјем, у пару са Милутином Стефановићем.

Микец је заједно са Зораном Аруновић освојио злато у миксу ваздушним пиштољем, а у тиму са Димитријем Гргићем и Душком Петровим бронзу у екипној конкуренцији. Такође, Арсовић је на турниру Светског купа у Минхену освојила злато ваздушном пушком, а Микец је на Светском купу у Рио де Жанеиру узео сребро ваздушним пиштољем. Обоје су у 2017. годину ушли као првопласирани на европским ранг-листама за ваздушну пушку, односно ваздушни пиштољ, док на светским листама држе пета места.     Одлуке о избору најбољих појединаца донео је Управни одбор Стрељачког савеза Србије, на предлог Стручне комисије, која је саставила листе најбољих клубова и стрелаца по дисциплинама и категоријама. Листе су још прелиминарне, док не истекне рок за приговоре, мада не треба очекивати велике промене. Листе се праве на основу бодовања свих резултата стрелаца на међународним такмичењима, финалу Купа и првенству Србије. Прво место међу клубовима припало је крагујевачком „Чика Мати”.

С. Р.

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести