Божовић: Спремни смо да освојимо "дуплу круну"

У наставку првенства фудбалери Црвене звезде ће угостити Нови Пазар, уз бесплатан улаз на стадион (15).

Последњи рапорт уочи такмичарских искушења са Маракане је позитиван.

- Надам се да смо психички и физички спремни да кренемо у трку за одбрану титуле, односно освајање дупле круне. Очекивања су да победимо и наставимо у истом ритму као из првог дела сезоне - кратко је констатовао тренер црвено – белих Миодраг Божовић.

Улога апсолутног фаворита намењена је домаћину.
- Треба да је оправдамо. У првом колу се често дешавају изненађења. Пазарци су у незавидној ситуацији, променили су тренера и то увек донесе неке новитете. На нама је да се потрудимо да искључимо све пратеће детаље и освојимо три бода.

Нема скривања ни око стартне поставе која се искристалисала током припрема на Кипру.
- Дилеме нема, почеће екипа која је савладала Зирку. Сви су здрави, једино Милић има суспензију услед картона које је пренео из Спартака и Ристић је повређен.

Дакле, по победу крећу: Манојловић, Петковић, Анђелковић, Луковић, Фримпонг, Доналд, Ле Талек, Плавшић, Руиз, Канга и Боаће. Биће гужве и на клупи јер је Звезда прилично ојачала и проширила професионални погон.
- Неки то зову слатке муке, такав је фудбалски живот и само се треба понашати професионално. Ако Милијаш буде на клупи,рецимо, добиће шансу у другом полувремену. Морам да водим рачуна да и у резерви покријемо све позиције. Постоји идеја да крене такмичење Б тимова, што било добро да шансу добију играчи са мањом минутажом.

Доласком младог Бразилца Вивеироса прелазни рок за Звезду још није завршен.
- Вивеирос на први поглед делује доста добро, али требаће му времена да се прилагоди. Иначе, Звезда је такав клуб у којем је свашта могуће, па и долазак још једног играча у финишу прелазног рока- казао је Божовић.

З. Рангелов

Вања Вучићевић ни на клупи
Дуел оца и сина биће избегнут на Маракани. Тренер Пазараца у зимској паузи постао је Небојша Вучићевић, а његов син Вања је нападач црвено- белих.

- Вања неће бити у протоколу,  јер предност имају други играчи. Објективно, има мало места на клупи - јасан је Божовић.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести