ЧСК одбранио пехар

Прво су повели голом Алексе Вукановића. Након лепе акције Вујошевића и набачене лопте Јевића, Вукановић је у срцу казненог простора примио лопту, шутирао, а она се од стативе одбила у мрежу.

ЧСК Пивара - Долина 3:2 (2:1)

НОВИ САД: Стадион “Карађорђе”, гледалаца:око 400, судија: Радаковић (Нови Сад). Стрелци: Вукановић у 8. и 67. и Мијаиловић у 17. минуту за ЧСК Пивару, а Чишић у 30. и Лабовић у 90+1 минуту за Долину. Жути картони: Јелић (ЧСК Пивара), а Радосављевић, Пајковић, Мачужић (Долина).

ЧСК ПИВАРА: Танкосић 6, Ђекић 7, Јевић 8, Јелић 7 (Жакула 7), Кременовић 8, Керкез 8, Вукановић 8, Мијаиловић 8 (Фуртула 7), Матић 6, Танасић 7 (Станић 7), Вујошевић 7.

ДОЛИНА: Тривуновић 6, Субашић 6, Баић 6 (Мрђа), Киш 6, Лабовић 7, Бркић 6 (Мастило 6), Радосављевић 7, Чишић 6, Пајковић 7, Мачужић 6 (Банчов), Радивојевић 7.

Фудбалери ЧСК-а победници су Купа Војводине, чиме су поновили  успех из прошле године. Већ у првих 20 минута бољом игром дошли су до предности од 2:0.

Разиграо се тандем Алекса Вукановић - Алекса Мијаиловић, који је употребљиву лопту од стрелца водећег гола прихватио и резантним ударцем погодио супротни угао Тривуновића за 2:0.

Чинило се да ће у тим тренуцима да ће гости  из Падине претрпети праву катастрофу, јер је Мијаиловић, после корнера Танасића, погодио стативу од које се лопта одбила у наручје голмана Тривуновића.

Успели су момци тренера Николе Бале неочекивано да смање резултат, након класичне контре, Радосављевић је упослио брзоногог Чишића, који је био бржи од голмана Танкосића и рутински, шутем са десетак метара, послао лопту у мрежу.

У наставку је екипа из Челарева контролисала игру, имала посед лопте, што је резултовало и новим голом. Најбољи актер сусрета Алекса Вукановић, прихватио је лопту на четрдесетак метара од гола, поиграо се са чуваром и прецизним ударцем погодио ближи угао. Већ тада су “пивари” почели да славе, а да резултат не буде убедљив, потрудио се неопрезни голман Мирослав Танкосић. Уместо да у надокнади времена избије лопту у поље, погодио је борбеног Лабовића и лопта се нашла у мрежи за коначних 3:2.

Службена лица, на челу са делегатом Младеном Утјешановићем, судијама Николом Радаковићем, Атилом Харматом, Синишом Спасићем и четвртим Ненадом Минаковићем, од генералног секретара ФСВ Уроша Милојковића награђени су плакетама.

Члан ИО и потпредседник ФСВ Мирко Дуброја пораженој екипи доделио је новчану награду од 50.000 динара, а победнику 150.000 динара. Председник ФСВ Драган Симовић уручио је пехар намењен финалисти капитену Долине Бојану Тривуновићу, док је победнички пехар примио и Дејану Керкезу, капитен победничког тима.

М. Поповић

Минут ћутања
Пре почетка утакмице финалисти, судије и гледаоци минутом ћутања одали су последњу пошту Радисаву Рабреновићу, бившем судији и фудбалском раднику, који је преминуо у 62 години.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести