Ђоковић: Играм најбољи тенис у каријери

Први рекет света Новак Ђоковић после финалног окршаја је рекао да се није осећао добро на терену, али да је презадовољан што је победио Ендија Мареја и освојио Мастерс у Мајамију.

Ђоковић је тријумфом над Шкотом са 7:6 (7:3), 4:6, 6:0, после два сата и 47 минута игре дошао до своје пете титуле на Флориди, треће ове сезоне, а 51. у каријери.

Финале је одиграно по највећем сунцу, због чега су услови за обојицу тенисера били изузетно тешки, а Ђоковић је то и саопштио на конференцији после меча.

- Било је брутално, било је веома топло. Био сам спреман за физичку битку. Али, једно је припремити се за то, а друго све то преживети на терену. Очекивао сам дуге размене удараца и једноставно сам успео да одиграм трећи сет како је и требало. Пресрећан због овог тријумфа- истакао је Ђоковић и наставио: - Покушавам да уживам у овом тренутку и да што је могуће боље искористим овај период у каријери када играм најбоље у животу и када се осећам физички спремно и сигурно. О томе тренутно размишљам јер сам свестан да не може да траје довека и да ће доћи смена генерације.

Најбољи тенисер света је похвалио Мареја и нагласио да га је много намучио и да је заиста уживао у сјајној борби.
- Уопште се нисам осећао одлично на терену. Терао ме је да се мучим за сваки поен. Али, он се осећао исто. Генерално, ово је била сјајна борба, физичка борба двојице играча са сличним начином игре. Нисмо сервирали тако добро, тако да нисмо добијали много лаких поена, па је за сваки поен требало добро се помучити. То је још један разлог зашто је меч био посебно тежак.

Новак је казао да није желео да се опусти и када је имао убедљиву предност у одлучујућем сету.
- Чуо сам да је храбрио себе када сам ја водио 4:0 и знао сам да се још нада. Због тога сам заиграо још јаче.

Ђоковић је  појаснио детаљ са краја другог сета, када је зарадио опомену због свог понашања, када је судија рекао да је реаговао непримерено и да је уплашио једног од скупљача лоптица.
- Нисам псовао, нити сам приметио дечака. Једноставно сам гласно реаговао према свом боксу јер сам био фрустриран-  рекао је Новак.

 

Јавно се извинио сакупљачу лоптица

Новак Ђоковић извинио се скупљачу лоптица и целокупној јавности због испада током финала у Мајамију. После изгубљеног другог сета Новак се изнервирао и почео је да виче према свом боксу, а потом је добио опомену судије јер се учинило да је реакција упућена дечаку који скупља лоптице, а који се у том тренутку налази поред српског играча.

- Желим да се осврнем на ружан моменат током финала са Ендијем када сам изгубио други сет, викао сам ка ложи у којој се налазио мој тим јер сам био фрустриран у том тренутку. Дечак који скупља лоптице је баш тада пролазио и мени је заиста жао – заиста није било никакве намере да га повредим или уплашим на било који начин. Искрено се надам да ће ми опростити, заиста се извињавам. Много водим рачуна о деци и све гледам другачијим очима сада када сам родитељ. Хтео бих да се извиним и његовим родитељима. Као отац, не бих волео да се нешто тако десило мом сину. Још једном – надам се да ћеш моћи да ми опростиш и да ћемо наставити даље- рекао је Ђоковић.

Он је додао да се увек труди да контролише емоције на терену, али да то није увек једноставно.
- Нажалост, понекад нас емоције понесу, као професионални спортиста временом научите како да их контролиште и останете психички јаки, али када дође један овакав дан, а Енди заигра тако добро... Није лако. Још једном кажем, жао ми је што се оно десило, а после овакве четири седмице остаје ми само да пожелим да ћете ме ви (навијачи) бодрити и у наставку сезоне- истакао је Ђоковић.
 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести