Драпић најбољи тренер јесењег дела у Израелу

Старији љубитељи фудбала сећају се игара Слободана Драпића у дресу ФК Нови Сад. Била је то тада изузетна генерација момака, у којој је био и Чедо Марас,

који је касније бранио гол Војводине.Драпић је још 1989. године отишао у Израел и његове игре нису остале незапажене, па је и бранио боје најбоље селекције те земље. Копачке је обесио у клин са 34 године и упустио се у тренерске воде. Стално се усавршавао, а тренерски испит положио је у Србији.

Слободан је био и помоћник Гранту када је водио Партизан. Прошле године доживео је истинско признање. Од израелских спортских новинара проглашен је за најбољег тренера у тој земљи, а тренутно води Бетар Јерусалим, који је трећи на табели. Његов клуб је славио у два дербија. Савладао је Макаби Тел Авив 4:2, који је виодио Славиша Јокановић, с којим је нераздвојан друг. Међутим, нису један другоме откривали карте пред меч. Такође, победио је и Макаби Хаифу с 2:0. То је и пресудило код представника “седме силе”. Уз то што је шеф струке Бетара, Драпић има и две своје фудбалске школе.

- Много ми ово признање од новинара значи, али ме и тера на још бољи рад. Мој клуб код куће увек прати око 30.000 гледалаца, а на страни нас бодри од 8.000 до 10.000 наших навијача и то нам много значи. Резултати се остварују само радом, а ишао сам постепено ка првој екипи, јер почео сам да радим с млађим категоријама и напредовао. Иначе, у Израелу сам познат и по томе што форсирам младе фудбалере, који пружају максимум и на тренинзима и на утакмицама. Због свега, очекујем да ће на дербију, у идућу среду, против Хаифе Макаби, на трибинама бити и више од 30.000 навијача - истакао је Драпић.

М. Павловић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести