Дудаш несрећно остао без медаље

Михаил Дудаш се храбро борио, оправдао очекивања навијача и за то добио огроман аплауз. На крају последњег круга трке на 1.000 метара, у последњој дисциплини у седмобоју,

 нажалост, изгубио је равнотежу и пао уочи финиша и то у тренутку када се борио за треће место, али и бронзану медаљу.

Такав крај трке веома је тешко пао нашем седмобојцу, који је само неколико сати раније, уз овације “Комбанк арене”, поставио нови рекорд каријере у скоку мотком, прелетевши летвицу на висини од 5,20 метара, што је било скоро 30 центиметара више од његовог досадашњег најбољег резултата.
Због свега што је пружио викенда, због огромног труда који је уложио, навијачи су га наградили великим аплаузом. На таквој подршци им је захвалио, али није могао да сакрије сузе.

Одличним наступом, упркос повреди, Дудаш је завршио као петопласирани у генералном пласману, са 6.027 освојених бодова. Европски шампион постао је Француз Кевин Мајер (6.479), који је оборио и светски рекорд у трци на 1.000 метара, сребро је освојио Шпанац Хорхе Урења (6.227), а бронзу Чех Адам Себастијан Хелселет (6.100).

Било је ово изузетно тешко такмичење - рекао је Дудаш. - Нисам задовољан наступом у првих неколико дисциплина, али је онда дошао скок мотком и поправљање личног рекорда за 30 цм. Пао сам, нажалост, у финишу трке на 1.000 метара и нисам упео да стигнем до жељене бронзе. Била ми је велика част да се такмичим пред невероватном публиком у Београду, јер никада до сада нисам чуо такво навијање и имо толику подршку с трибина.
Наступом Михаила Дудаша завршено је и учешће наших атлетичара на спектакуларном Европском првенству у Београду.
 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести