ЕП: Под Похорјем стрелци из 46 земаља

МАРИБОР: У подножју словеначког Похорја, у среду почиње Европско првенство ваздушним оружјем. Домаћин је Марибор, а само такмичење биће одржано у, за спортске догађаје, нетипичним објектима - хотелима,

који су неколико километара удаљени од центра града. Пријављена су укупно 582 стрелца из 46 земаља, који ће се у квалификацијама надметати у хали центра „Драш“, а поприште финала биће свечана сала суседног хотела „Хабакук“. Првог дана на ватрену линију излази шесторо наших стрелаца. Пушком ће гађати јуниори Лазар Ковачевић, Стеван Јовановић и Ђорђе Ранчић, а пиштољем јуниорке Катарина Марицки, Теодора Симић  и Јелена Тодоровић.  У четвртак ће шансу да се докажу имати Сања Вукашиновић, Татјана Бањац, Марија Малић (јуниорке-пушка), Бранко Машановић, Стефан Тодоровић и Петар Адамовић (јуниори-пиштољ).

Српска омладинска национална селекција је у Марибор стигла у понедељак увече, у уторак одрадила и прве тренинге, док сениори стижу данас, а такмичиће се у петак и суботу. Наш стручни штаб не оптерећује омладинске селекције медаљама и резултатима, али чињеница је да могу да се боре за висок пласман.

- Атмосфера у омладинској селекцији је врло добра, сви су расположени и с много мотива дочекују шампионат – истакао је Срећко Пејовић, спортски директор Стрељачког савеза Србије.

Прошле године, на ЕП у Ђеру, од наших омладинских селекција највише је постигла женска екипа пушком, која се окитила титулом шампиона Старог континента, уз нови државни рекорд. У финалу је гађало и троје чланова српске омладинске репрезентације, сво троје пушком, а најуспешнији је био Лазар Ковачевић, коме је за мало измакла медаља.

Одличја  ће се, као и до сада, делити на основу резултата у квалификацијама. Злато у свакој дисциплини ће припасти репрезентацији која буде имала најбољи укупан резултат у основном делу (збир остварења сва три члана екипе). Међутим, у четири дисциплине (пушка јуниори, пиштољ јуниорке, пушка сениорке и пиштољ сениори), биће испробана експериментална правила, по којима у борбу за медаље улази осам најбољих екипа по резултатима из квалификација, а такмичење се наставља по куп систему. 

С. Р.

Најјачи тим у Марибору

ПУШКА - сениори: Милутин Стефановић, Стеван Плетикосић, Миленко Себић. Јуниори: Лазар Ковачевић, Стеван Јовановић, Ђорђе Ранчић. Сениорке: Ивана Анђушић Максимовић, Андреа Арсовић, Драгана Тодоровић. Јуниорке: Сања Вукашиновић, Татјана Бањац, Марија Малић.

Сениорски микс: Андреа Арсовић и Милутин Стефановић. Јуниорски микс: Сања Вукашиновић и Лазар Ковачевић.

ПИШТОЉ - сениори: Димитрије Гргић, Дамир Микец, Душко Петров.

Јуниори: Бранко Машановић, Стефан Тодоровић, Петар Адамовић. Сениорке: Зорана Аруновић, Бобана Величковић, Јасмина Миловановић. Јуниорке: Катарина Марицки, Теодора Симић и Јелена Тодоровић.

Сениорски микс: Зорана Аруновић и Дамир Микец. Јуниорски микс: Катарина Марицки и Бранко Машановић.
 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести