ФК Партизан: Намеће се новајлија Јевтовић

Фудбалери Партизана припремају се у Словенији, на три утакмице забележили су три победе и све иде како су само пожелети могли. Једина мрља је повреда Бразилца Дорнеласа,

због које ће  паузирати три недеље. Новајлије се озбиљно намећу, а посебно млади Марко Јевтовић, придошлица из Новог Пазара.

-  Покушавам да напредујем из дана у дан и слушам савете стручног штаба. Прошли смо тај тежи део припрема на Тари, у Словенији је акценат на рад са лоптом, што је далеко лепше. Умор је присутан, међутим, осећамо се све боље, тако да би до почетка сезоне требало да будемо спремни– рекао је Јевтовић.

Саиграчи су му пуно помогли у адаптацији на нову средину.
- Атмосфера је стварно сјајна, тако да немам никаквих замерки. Пријатно сам изненађен како све функционише, како су сви весели и насмејани, па се напори тешких припрема лако подносе.

Јевтовић је био важан играч Новог Пазара, који је прошле сезоне остварио свој најбољи пласман од почетка такмичења у елити.
- Остварили смо историјски успех, играли смо леп фудбал, победили смо Црвену звезду, са Партизаном смо у две утакмице одиграли нерешено, тако да је задовољство комплетно. Мало је фалило да Нови Пазар уђе у Европу, што му желим у долазећој сезони.

Млади фудбалер је постигао други најлепши гол у прошлој сезони, маказицама против Јагодине.
- То је била прва утакмица под рефлекторима у Пазару и прва утакмица тренера Косановића, био је стварно спектакл. Одиграли смо против одличне екипе, одиграли јако добро и тај мој гол је дошао као шлаг на торту.

Јевтовићева каријера је имала чудан развојни пут.
- Почео сам у Земуну где сам имао услове за напредовање. После сам прешао у Динамо из Москве, међутим врло брзо се тамо променила управа, тренер, тако да нисам добио значајнију шансу. По повратку у Србију, био сам шест месеци у Сопоту, након чега сам отишао у Хајдук из Куле, па се обрео у Новом Пазару, за који сам играо све до доласка у Партизан.

Сарадња са Московљаним је дошла непланирано.
- На утакмици са Партизаном они су гледали неког другог играча, а запазили су мене.

Било је то кратко и упечатљиво искуство за тада осамнаестогодишњег играча.

- Били су ту Курањи, Вороњин, Мисимовић...Сјана екипа, препуна европских звезда. Боравак тамо ми је пуно значио, видео сам како функционише један клуб на светском нивоу. Јевтовић је презадовољан што је сада у Партизану.

- Поново сам у једном великом клубу, који има одличне услове за рад. Трудићу се да још више напредујем и своју каријеру усмерим узлазном путањом – поручио је Јевтовић. 

И. Лазаревић

 

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести