Андерсон љут: Ибрахимовићев повратак? Имамо хероје...

МИЛАНО: Селектор репрезентације Шведске Јане Андерсон одао је признање својим изабраницима због подвига против Италије и пласмана на Мундијал у Русији и поручио да његовој селекцији није потребан најбољи шведски фудбалер икада Златан Ибрахимовић.
Svedska/Fonet
Фото: FoNet

Ибрахимовић се после првенства Европе у Француској 2016. године опростио од репрезентације, па је Андерсона наљутило питање новинара да ли би га вратио у репрезентацију после избореног Светског првенства и ремија са Италијом (0:0) у Милану у реваншу баража.

"Ово је невероватно. Ибрахимовић је престао да игра за репрезентацију пре годину и по дана и ми још причамо о њему. Морамо да говоримо о великим фудбалерима које имам у тиму и у које верујем", рекао је Андерсон на конференцији за медије после меча у Милану.

Андерсон је као најбољи доказ да Шведска може без најбољег шведског стрелца свих времена (62 гола) означио целе квалификације за СП.

"Колектив је демонстрирао снагу, имамо много хероја у Милану. Веома сам срећан због резултата. Са Ибрахимовићем морали бисмо да играмо другачији фудбал. Завршио је репрезентативну каријеру, велики је шампион и адаптирали смо се на другачији систем".

Ибрахимовић, који због повреде није играо за Манчестер Јунајтед од априла, успех Шведске прославио је тимском сликом репрезентације уз натпис Зведен, алудирајући на почетно слово свог имена.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести