Аргентинац Дриуси игра за репрезентацију Италије?

РИМ: Фудбалски савез Италије, након дебакла и првог изостанка са Мундијала после 60 година, намерава да у репрезентацију позове још једног странца, Аргентинца Себастијана Дриусија из Зенита, пише Тутоспорт.
Sebastijan Driusi/ANATOLY MALTSEV
Фото: EPA/ANATOLY MALTSEV

Овај 21-годишњи нападач летос је потписао за клуб из Санкт Петербурга из Ривер Плате за 15 милиона евра и одмах скренуо пажњу Италијана, чији пасош има.

Контакти две стране су успостављени, а Азури играју на карту да би Дриуси лакше изборио место у њиховој селекцији него у аргентинској, где је конкуренција у нападу знатно јача са Лионелом Месијем, Мауром Икардијем, Серхиом Агуером и осталима јер чак ни Гонзало Игуаин не добија позив.

Дриуси је за екипу италијанског стручњака Роберта Манћинија ове сезоне забележио три гола и четири асистенције на 22 меча.

Играо је за млађе селекције Аргентине и са кадетском постао првак Јужне Америке.

Уколико пристане да игра за Италију постаће још један натурализовани репрезентативац последњих година, после Бразилаца Тијага Моте, Жоржиња и Едера, Аргентинца Франка Васкеза, а ускоро ће у конкуренцији да буде и бразилски леви бек из Роме Емерсон.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести