Београд домаћин фудбалског Мундијала за школарце

БЕОГРАД: Светско школско првенство у фудбалу одржаће се у Београду од 6. до 14. априла, на осам терена у главном граду и два у Спортском центру ФС С у Старој Пазови, уз више од 1.000 учесника, саопштио је Савез за школски спорт Србије.
fudbal, pixabay
Фото: pixabay.com

За титулу најбоље екипе средњошколског узраста бориће се тимови из 24 земље у мушкој и 16 у женској конкуренцији. 
Биће то право Светско првенство, са пуно утакмица, а гледаоци ће моћи на делу да виде младиће и девојке који куцају на врата првих тимова у својим земљама.

Сигурно је да су међу њима наследници Кристијана Роналда и Лионела Месија, али и Саше Илића и Драгана Стојковића Пиксија. Потрудићемо се, као и увек до сада, да будемо сјајни домаћини. Улаз на све утакмице је бесплатан, изјавио је генерални секретар Савеза за школски спорт Србије Урош Савић, некада и сам професионални фудбалер.

Београд је у последње две године био домаћин школских светских првенстава у баскету три на три и у одбојци.

Ово је још једна у низу потврда да радимо одлично. Биће нам част да угостимо најбоље светске екипе и дуго се припремамо за овај догађај. Уз велики број утакмица које ће се одржати на чак 10 терена, клинци ће имати и прилику да упознају главни град Србије. На Калемегдану ћемо имати организацију Културног дана, где ће се представити све земље учеснице и то свако на свој традиционални начин. Велику захвалност у финансијској помоћи око СП дугујемо држави Србији, Министарству омладине и спорта, граду Београду и градском секретаријату за спорт и омладину, истакао је председник Савеза за школски спорт и члан борда ИСФ-а Жељко Танасковић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести