Богдан Планић: Хук с трибина додатни стимуланс

Фудбалска сезона у Новом Саду званично ће почети сутра, а прву утакмицу 1. кола квалфикација за Лигу Европе, на стадиону “Карађорђе”, одиграће Војводина и Ружомберок.
Ј. Грлић/Богдан Планић
Фото: Ј. Грлић/Богдан Планић

Биће то прилика за навијаче Воше да у лепом броју испуне трибине и пруже громогласну подршку својим љубимцима. Црвено-бели су пред собом зацртали циљ да покушају да се напокон домогну групне фазе у овом такмичењу, па би им, између осталог, хук са трибина представљао велики стимуланс.

Словаци ће, према најавама, допутовати у Нови Сад данас око 13 часова, а у вечерњем термину одрадиће и тренинг на “Карађорђу”. После тога њихов тренер Норберт Хрнчар одржаће конференцију за медије, што ће бити својеврстан увод у утакмицу.

- Нисмо баш најбоље прошли у жребу, јер смо добили једног од најтежих могућих супарника - рекао је Богдан Планић, један од команданата новосадске одбране. - Иако смо били носиоци, имам утисак да су остали тимови добили лакше ривале, али из ове коже се не може. Уколико хоћемо, а сигурно је да то свим срцем желимо, да прођемо у друго коло, мораћемо да сутра увече, а онда и у реваншу, пружимо максимум, да будемо веома опрезни и мудри и да себи не дозволимо никакво потцењивање словачке екипе. Имамо квалитет да то одрадимо и надам се да ћемо то на терену и показати.

У утакмицама које се играју у европској конкуренцији, неписано правило за сваког домаћина је да учини све како не би примио гол.

- Управо то и јесте најбитније, једнако важно као и да постигнемо барем један погодак. Свака победа без примљеног гола представљала би одличан капитал за реванш и убеђен сам да тај циљ можемо да остваримо. На нама из одбрамбеног реда биће одговоран задатак да заштитимо прилазе нашој мрежи, иако имамо одређених проблема с појединим стандардним играчима. Сутра увече неће моћи да заигра леви бек Никола Антић који има руптуру мишића задње ложе, од лакше повреде тек се опоравио десни бек Иван Лакићевић, а још увек је неизвесно хоће ли моћи своје место на средини терена да заузме Душан Јованчић. Имамо, наравно, адекватне замене, способне да одговоре задатку, али би лепше било да смо комплетни.

Како ствари стоје, у пару с Планићем заиграће Никола Ковачевић.

- Иако наш састав још није познат, тако се и мени чини. Бразилац Алвеш неколико дана није тренирао због болести, не верујем да ће почети сусрет, а и током припрема најчешће смо управо Ковачевић и ја чинили пар централних бекова. Јуче смо почели да постављамо игру за Ружомберок, остаје да видимо шта ће решити тренер Батак и какав ће тим извести у четвртак увече на травњак “Карађорђа”. Планић се слаже с констатацијом да би помоћ навијача могла да буде од изузетне важности за Војводину.

- Позивам све оне који воле Војводину и српски фудбал да дођу сутра увече у што већем броју на трибине. Пред нама је прва утакмица са Словацима, ривал је веома незгодан и јак и, без обзира на врућину, верујем да ће све то бити добра позивница гледаоцима. Са своје стране, учинићемо све да изборимо жељени резултат и с оптимизмом да погледамо ка реваншу за недељу дана – поручио је Планић.

Утакмица Војводина - Ружомберок игра се у четвртак,  с почетком у 20 часова.

А. Предојевић

Мелег пред суспензијом

Није се Дејан Мелег појавио на тренингу фудбалера Војводине по повратку са ЕП младих у Пољској, иако су га сви међу црвено-белима очекивали. Очигледно је да прича о његовој жељи да промени клуб овог лета није без основа, као ни речи Ерола Бедира, председника турског Кајзерија, да се с младим репрезентативцем Србије договорио о будућој сарадњи.

Мелег је, како нам је у Воши речено, и даље под важећим уговором, из кога проистиче обавеза да извршава своје дужности и тренира, као и да без сагласности клуба не може да оде у другу средину. Како се везни играч није појавио у ФЦ “Вујадин Бошков”, наговештава се да ће Мелег бити суспендован, а да ће читава сторија добити нови заплет.

Улазнице

Улазнице ће  почети да се продају данас и то за Запад и Исток, док ће се карте за Север у продаји наћи сутра, у просторијама навијачке групе “Фирма” на северној трибини (од 17 часова). Билети за Запад продаваће се данас на централној благајни од 12 до 18 часова и то по цени од 300 динара, а улазнице за Исток по цени од 200 динара, у истом термину моћи ће да се купе на благајни поред ресторана “Огњиште”. Сутра ће се карте продавати само на централној благајни и то од 16 часова. За улазак на стадион важиће и прошлосезонске годишње карте.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести