Четвртфиналe ЛШ: Јувентус декласирао Барселону

Барселона је после дебакла у Паризу (4:0) и у четвртфиналу Лиге шампиона у Торину доживела још један тежак пораз (3:0). Тешко је веровати да ће за осам дана на Камп ноу Меси и другови направити ново чудо и елиминисати „стару даму".
Dibala (Juventus)
Фото: FoNet

Јувентус – Барселона 3:0 (2:0)

ТОРИНО:  Стадион Јувентуса, гледалаца 56.000, сидија: Марцинијак (Пољска), стрелац: Дибала у 7. и 22. и Кјелини у 55.  минуту. Жути картони: Кедира, Лемиња (Јувентус), Серхио Роберто, Умтити (Барселона).

ЈУВЕНТУС: Буфон – Дани Алвеш, Бонучи, Кјелини, Алекс Сандро – Кедира, Пјанић (Базаљи) – Квадрадо(Лемиња), Дибала (Ринкон), Манџукић – Игуаин.

БАРСЕЛОНА: Тер Стеген – Пике, Умтити, Матје – Серхио Роберто, Маскерано, Ракитић, Инијеста – Меси, Нејмар, Суарез.   

Барселона у пољу и није играла толико слабо, имали су неколико лепих прилика, али је  био сјајан на голу Јувентуса Ђиђи Буфон. С дуге стране Торињанима је успевало готово све, посебно Дибали, који је постигао два мајсторска гола. 

Фудбалери Јувентуса су много боље отворили меч и већ после неколико минута  имали су прву велику прилику. После центаршута Пјанића, Гонсало Игуаин је  неометан захватио лопту главом на пеналу, али је шутирао право у Тер Стегена. Међутим, само неколико минута касније „Стара дама" је повела.  Квадрадо је на десној страни проиграо  Дибалу, који је из опкрета чевом ногом из доста тешке позиције погодио супротан угао. После примљеног гопла Барса је успела да стбилизује игру, и после лепог додавања Месија Инијеста је имао зицер, али је Буфон био опрезан затворио је угао и лопту ногом избацио у корнер. Само минут касније после једне једноставне акције Дибала је са петнањестак метара добро одмереним шутем погодио први угао Тер Штегена.

На почетку другог дела Меси је могао да смањи вођство Јувентуса,али је тукао поред гола. А онда су Торињани, опет преузели игру у своје руке, ређали су се прилике испред голмана Тер Штегена. Игуаин је био сам  на седам метара , али је погодио голмана Барселона, а већ у следећем нападу Јуве је постигао и трећи гол. После корнера с леве стране Кјелини је остао сам и уз помоћ стативе  главом матирао голмана Барселоне.      

Можда је Суарез после лепе акције Месија могао да смањи резултат, али је тукао слабо поред гола. У финишу меча Барселона је преузела инцијативу, имала је и неколико полуприлика, али нису успели да постигну гол.

Г. Ковач

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести