Џуба не жели да руска лига постане пуна странаца

МОСКВА: Голгетер Зенита из Санкт Петербурга Артјом Џуба признао је да не би волео да репрезентација Русије добије нове натурализоване фудбалере.
f
Фото: EPA/Domenech Castello

Русија је последњих година дала држављанство и у национални тим уврстила Бразилце Арија, Марија Фернандеса и голмана Гиљермеа, као и Немца рођеног у Украјини Романа Нојштатера, што капитен репрезентације Џуба поздравља у њиховом случају, али да не би волео да се на тај начин додатно прошири.

"Ако је Гиљерме позван са Мариом Фернандесом, зашто не би могао Ари? Једном мора да се направи преседан. У почетку сам био против тога, никада нисам крио, али сад ми је нормално. Ипак, њих видим као сународнике, сјајни су момци, али не бих да сад то постане стална пракса", рекао је Џуба за руске медије.
Џуба је избегао одговор на питање да ли селекција Русије има превише странаца.

"Зависи како се гледа. Направљен је састав са Гиљермеом и Мариом, а Нојштатера не сматрам странцем јер би тако могао да се гледа и Черишев као Шпанац, провео је више година у тој земљи".

Поред фудбала, Русија већ годинама у футсал репрезентацији има неколико бразилских играча попут Едера Лиме, Густава, Робиња, Сирила, Пуле...

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести