ФК ВОЈВОДИНА Борба за плеј-оф док постоји шанса

После ремија с Чукаричким на свом терену (0:0), фудбалери Војводине добили су неколико дана одмора од шефа стручног штаба Радована Кривокапића.
 Seku Kone (99) u duelu s odbranom Čukaričkog  Foto: J. Grlić
Фото: Секу Коне (99) у дуелу с одбраном Чукаричког Фото: Ј. Грлић

Мини-пауза данас се завршава и екипа ће се вратити испуњавању обавеза, односно припремама за три преостале утакмице које ће пружити коначни одговор на питање хоће ли играти у плеј-офу или у плеј-ауту. Како ствари сада стоје, Новосађани су ближи учешћу у борби за опстанак, али далеко од тога да су одустали од веровања у могућност да некако ипак стигну до осме позиције на табели и уласка у друштво екипа које ће војевати за титулу и европске визе.

Војводини је остало да одигра два сусрета у Сурдулици, с Динамом и Радником (30. марта и 3. априла), а првенствени део такмичења завршиће 7. априла на “Карађорђу” утакмицом са  Партизаном. Поглед на имена ривала, уз форму у каквој се налазе црвено-бели, сведочи о томе да капитена Роцкова и дружину очекује изузетно тежак задатак, па и право мало чудо, на путу до плеј-офа.

У дуелу са Чукаричким повреде су доживели и пре истека утакмице терен су напустили нападачи Бојан Матић и Коне Секу.

- Матић је добио јак ударац у пределу врата и није могао да настави утакмицу - објаснио је др Владимир Чолаковић, лекар екипе. - Он се, међутим, осећа све боље и верујем да ће данас моћи нормално да тренира. Што се Конеа тиче, зарадио је повреду примицача на којем се појавио оток и тек после прегледа магнетном резонанцом моћи ћу нешто конкретније да кажем о томе да ли га, и колико дуга пауза очекује. Што се од раније повређеног Милана Лазаревића тиче, он је у процесу рехабилитације, требало би да почне с лаганим трчањем, а да се од понедељка придружи екипи у тренингу.

Овоме треба додати да је од млађих играча повређен Топић, да су Нешковић, Јаковљевић и Јеличић са омладинском репрезентацијом Србије, а Милојевић с младом селекцијом Грчке.

- Због свега наведеног, али и због чињенице да је за нама остала напорна серија утакмица, током паузе не планирам да одиграмо ни један контролни сусрет - рекао је тренер Кривокапић. - Нека се момци мало ужеле фудбала, јер су под великим психолошким оптерећењем, а чека их нова серија од три првенствена дуела у само недељу дана. Морамо да верујемо у то да ипак можемо да стигнемо до плеј-офа и борићемо се за испуњење тог циља докле год постоји шанса.

Раду с првим тимом прикључиће се  омладинци Савић, Митровић и Бјековић, а да ће и Зукић бити у ужем кругу кандидата за најбољу поставу.

Предојевић

Распоред кандидата за плеј-оф у последња три кола

У последња три кола првенства највеће шансе да се пласирају у плеј-оф имају Напредак, Радник и Пролетер, а шансу да учине још увек имају Мачва, Војводина, Спартак и Вождовац. Ево какав распоред очекује те екипе: 

6. Напредак (35 бодова): ПАРТИЗАН, Младост, ЗЕМУН.

7. Радник (35): Чукарички, ВОЈВОДИНА, Динамо.

 8. Пролетер (34): БАЧКА, ДИНАМО, Црвена звезда.

 9. Мачва (31): Црвена звезда, РАДНИЧКИ, Вождовац.

10. Војводина (30): Динамо, Радник, ПАРТИЗАН.

11. Спартак (29): МЛАДОСТ, Земун, Рад.

12. Вождовац (28): ЗЕМУН, Рад, МАЧВА.

Великим словима дата су имена клубова с којима екипе играју као домаћини. 

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести