Илиев о Ђукићу: И Гвардиола је био на удару...

БЕОГРАД: Спортски директор ФК Партизан Ивица Илиев позвао је на стрпљење са тренером Мирославом Ђукићем и поручио да је под сличним ударом био шпански стручњак Пеп Гвардиола, али да се издигао и ове сезоне са Манчестер Ситијем доминира у Енглеској.
Ivica Iliev sportski direktor Partizana  Foto: Youtube/printcreen
Фото: Youtube Printscreen

Партизан је изашао из кризе са четири везана тријумфа, након елиминације из Лиге Европе и киксева против нишког Радничког и Земуна када се спекулисало о Ђукићевом одласку.

"Цела ситуација око Ђукића говори о његовом карактеру и људи из клуба. Понашамо се у складу са реномеом клуба. Не може преко ноћи све. То говори и случај Гвардиоле, за мене највећег тренера света, у прошлој сезони био је под ударом критика, нико није веровао у њега, а ове цео свет му се клања као највећем. Битно је да растемо и да се све вратило у нормалу", рекао је Илиев за клупску телевизију.

Он је нагласио да челници клуба нису подлегли притиску медија и јавности, већ остали доследни.

"Имамо срећу што Ђукић има јак карактер да све може да издржи. Под чврстим уговором је са Партизаном, не само на папиру. Имам одличну сарадњу са њим, морамо да имамо стрпљења и пустимо да уради своје", рекао је Илиев.

Актуелни шампион Србије Партизан је са 12 бодова заостатка у односу на Црвену звезду отишао на репрезентативну паузу, а у наставку Суперлиге гостује Бачкој 31. марта.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести