Јовановић: Светска титула и трака највећи успех у каријери

БЕЧ: Нови капитен младе репрезентације Србије Вукашин Јовановић изјавио је данас да би победе у гостима над Аустријом и Јерменијом практично осигурале пласман на Европско првенсво у Италији.
Jovanovic Vukasin/FSS
Фото: FSS

"Нагласио бих да је атмосфера у екипи одлична. Сви су добро расположени и жељни фудбала, свесни значаја предстојећих мечева, поготово овог првог у Бечу. Налазимо се на првом месту на табели одакле се лакше дише, а лепо је када сами одлучујете о својој судбини. Немамо императив победе као Аустрија или Русија", истиче Јовановић, а преноси ФСС.

Одбрамени фудбалер Бордоа, након максималне три победе из мечева са Гибралтаром, Македонијом и Русијом, за ову акцију био би задовољан са четири бода.

"Будимо реални, био бих задовољан и са четири бода, али ова екипа дефинитивно има квалитет да оствари обе победе. Можда будемо задовољни и са једним бодом, ко зна, све зависи од првог меча. Уколико победимо у Бечу, једном ногом смо у Италији. Лично не познајем много аустријских играча, али стручни штаб нас је одлично упознао са ривалом и бићемо спремни за све изазове".

Као круну досадашње каријере, упркос томе што игра у јакој француској лиги, означио је капитенску траку међу "орлићима" после селидбе Андрије Живковића у А тим за азијску турнеју.

"Велика је част и обавеза предводити ове момке, једва чекам утакмицу. Уз освајање Светског првенства, ово је највећи успех за мене. Што се тиче одсуства Грујића, Живковића и Радоњића, потрудићемо се да се то не осети. Имамо и нових момака у екипи, али ми старији смо ту да им максимално помогнемо како би се брзо и лако уклопили. Заједно идемо у нове победе", закључио је бивши првотимац Црвене звезде.

Млади српски фудбалери против Аустрије у Бечу играју у петак од 18.30, а четири дана касније гостују у Јеревану селекцији Јерменије.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести