Калајџић: Нећу славити ако дам гол Србији

БЕЧ: Члан младе фудбалске репрезентације Аустрије српског порекла Саша Калајџић, који важи за велики таленат, најављује да, у случају ако буде дао гол против Србије на Европском првенству, неће славити.
Kalajdzic Sasa/Jutjub
Фото: Youtube Printscreen

Овај 21-огодишњи нападач Адмире, висок тачно два метра, биће у саставу Аустрије против Србије на мечу који се игра у понедељак у Трсту.

Иначе, у аустријским медијима се већ дуже пише да је репрезентација Србије заинтересована да у своје редове доведе Калајџића.

"На све утакмице гледам истоветно, због чега ми је свеједно против кога играмо. Уколико би постигао гол, међутим, то не бих славио“, рекао је Калајџић.

Калајџић је дебитовао за младу репрезентацију пре скоро две године баш против Србије, али је, због повреда, у тој селекцији има свега три наступа.

Након ефикасног пролећног дела у дресу Адмире позив да се врати у младу репрезентацију био је само логичан след након седам голова у 12 утакмица.

"Пошто сам већ био члан младе репрезентације за мене је било нормално да ћу, кад ме позову, играти за Аустрију на Европском првенству“, рекао је он.

Калајџић каже да је екстремно поносан што може да игра за Аустрију.

"Рођен сам у Аустрији, моји пријатељи и породица живе овде. Волим ову земљу", рекао је он.

Међутим што се тиче будућности, у разговору са новинарима, он је остао тајанствен.

Пошто Калајџић још није играо за први тим Аустрије може да се, ако добије позив из Србије, се одлучи за други национални дрес.

"То су све спекулације. Ако би дошло до тога онда ћу се о томе изјаснити“, поручио је он.

Међутим, Калајџић се осврнуо на најбољег играча младе српске репрезентације и новог центарфора Реал Мадрида Луку Јовића.

"Када видите шта је он у годинама, у којима сам ја, већ све успео, онда он може бити само добар узор".

Најављује и да не путује у Италију да би задивио било какве скауте, већ жели да се прикаже у најбољем светлу и види где се, у међународном поређењу, налази.

Што се тиче промене клупске средине, Калајџић поручује да би из Адмире отишао само ако добије "одговарајући укупни пакет".

"Морам да имам утисак да бих добио могућност да играм и да у тој средини даље напредујем“, објаснио је он.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести