Канаваро: Збогом мумијама из Савеза, време је за реформе

МИЛАНО: Бивши италијански репрезентативац Паоло Канаваро критиковао је Фудбалски савез Италије и селектора Ђанпјера Вентуру, означивши као кривце и стране играче за шокантну елиминацију од Шведске у баражу за Светско првенство у Русији.
Paolo Kanavaro/EPA
Фото: EPA/Elisabetta Baracchi

Италија је после 60 година остала без Мундијала јер је у Милану одиграла без голова са Шведском, након пораза у Стокхолму 1:0.

"Светско првенство није изгубљено јуче, већ пре 15 година када су они који воде наш фудбал почели да улажу у стране промашаје и тако украли места нашим играчима. Дали смо им славу захваљујући италијанским тренерима, који су и даље најбољи на свету. Сада се надам да ћемо дотаћи дно и кренути у реформе нашег фудбала. Збогом мумијама које контролишу италијански фудбал, стигао је простор за младе", објавио је Канаваро на свом Инстаграм профилу.

Дефанзивац Сасуола жали што голман Ђанлуиђи Буфон неће постати први учесника шест Мундијала.

"Част за великог Буфона који је изгубио велику прилику. Упркос томе што није успео изашао је пред камере, надам се да су му то последње сузе због фудбала. Подржимо младу Италију која долази, ово је морало да се догоди како бисмо се пробудили", закључио је Канаваро.

Први који ће отићи биће најстарији селектор у историји Азура Вентура, иако синоћ после утакмице није поднео оставку, али италијански медији пишу да ће то већ данас да уради.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести