Куп конфедерација: Португалија и Чиле за финале

Десето издање Купа конфедерације у фудбалу полако улази у завршницу. Досадашњи део такмичења обележила је видео технологија, која је поделила и стручњаке и играче. Сви се слажу да је пожељна у фудбалу, али да  успорава игру и да се губи драж такмичења.
Foto: Fonet
Фото: FoNet

А што се тиче резултата, изненађења није било, у полуфинале пласирали су се екипе које су и пре почетка такмичења означаване као фаворити, можда једино неуспех Руса представља изненађење. Но, како Руси последњих неколико година  не  постижу запаженије резулате њихова елиминација у првој фази и  није неочекивана.

Данас у првом полуфиналном окршају састаће се Португалија и Чиле. Потугалци су релативно лако освојили прво место у својој групи, а ни Чилеанци нису имали већих проблема. Желимио нови трофеј – јасан је најбољи играч Португалије Кристијано Роналдо. – Показали смо снагу, играмо добро, надам се да ћемо и против Чилеа бити на високом нивоу. Чилеанци имају сјајан и искусан тим, биће то прави изазов за нас.

Екипа Чилеа у својим редовима има врхунске фудбалере, на голу јер Клаудио Браво, а ту су Видал, Санчез,  Исла, Пабло Хернадез ...

Биће то финале пре финала - тврди капитен чилеанске репрезентације Клаудио Браво. – Ако зауставимо Роналда уверен сам да ћемо славити. Кристијана добро познајем, док сам бранио за Барселону није  се баш надавао голова. Утакмица између Португалије и Чилеа игра се данас од 20 сати у Казању,а сутра у Сочију (20) играју Немачка и Мексико.

Г. К.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести