Квалификације за ЕП: Убедљиве Српкиње против Северне Македоније

Најбоља женска репрезентација Србије бедљиво је савладала селекцију Северне Македоније са 8:1 (3:1) у Квалификацијама за пласман на Првенство Европе.
Фудбалски савез Србије/Репрезентативке Србије
Фото: Фудбалски савез Србије/Репрезентативке Србије

У лепом амбијенту стадиона у Лазаревцу све је практично било решено после осам минута игре када је Алегра Пољак, после асистенција Тијане Филиповић и Јелене Чанковић, Србији донела два гола предности.

Македонке су успеле да смање вођство преко веома добре Роки, али иста играчица је у 39. минуту добили други жути, аутоматски и црвени картон, тако се гошћама угасила и најмања нада.

Убрзо је то потврдила Тијана Филиповић голом у сам смирај првог дела утакмице.

Наставак је донео репризу почетка меча када је Србија постигла два брза гола. Играо се 49, минут када је најпре Невена Дамјановић постигла четврти, а два минута касније Јелена Чанковић пети гол за Србију.

У оба случаја је асистент била Тијана Филиповић, која је у 53. минуту, својим другим голом, наговестила катастрофу гостујуће селекције. Коначан исход за убедљивих 8:1 поставила је Јелена Чанковић у 90+2 минуту утакмице, претходно се у стрелце уписала и Марија Радојичић (72.).

Изабранице селектора Предрага Гроздановића одиграће 10. марта у Анталији пријатељски дуел против селекције Белорусије.

Србија-Северна Македонија 8:1 (3:1)

ЛАЗАРЕВАЦ: Стадион Колубаре у Лазаревцу, судија: Шона Шукрула (Холандија), стрелци: Пољак у 2. и 8. минуту, Филиповић 45. и 53, Дамјановић у 49, Чанковић у 51. и 90+2, 7:1 Радојичић у 72. минуту а  Роки 14. минуту (Сверна Македонија). Жути картони: Роки (Северна Македонија). Црвени картон: Роки (Северна Македонија) у 39. минуту.

СРБИЈА: Костић, Илић, Словић, Дамјановић, Стефановић (од 69. Станковић), Филиповић (од 69. Вуковић), Благојевић, Чанковић, Пољак, Мијатовић (од 77. Чубрило), Радојичић.

СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА: Панчурова, Босеска (од 58. Димоска), Милеска, Николовска, Зивкиј (од 74. Дервиши), Ристовска, Трајковска, Начева, Максути, Роки, Андонова (од 80. Мустафа).

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести