Лукић и Аџић: Без потцењивања; Гајић: Навикли на победе

ЈЕРЕВАН: Млади репрезентативци Србије Саша Лукић, Милан Гајић и Лука Аџић поручили су да победом у Јеревану над Јерменијом у квалификацијама за првенство Европе у Италији желе на најбољи начин да заврше успешну годину.
Do 21/fonet
Фото: FoNet

"Неколико играча је прекомандовано у А тим, што је само доказ квалитета ове селекције. Желимо да наставимо низ и у Јеревану и на тај начин себи олакшамо посао у наставку. Знамо одакле нам прети опасност, стручни штаб нас је добро спремио. Нема говора о неком потцењивању противника, али свесни смо својих квалитета и нема разлога да не покушамо да победимо Јеременију", рекао је Лукић, а преноси сајт ФСС.

Селектор Горан Ђоровић у односу на победу у Бечу против Аустрије 3:1 нема на располагању стрелца гола на дебију Луке Илића, који је морао да се врати у Београд.

Његов саиграч из Црвене звезде Лука Аџић истакао је да му је драго што је асистирао баш Илићу за потврду тријумфа.

"Одлично се познајемо и сами сте видели како је без много размишљања знао где ћу му послати лопту. Наравно, индивидуални учинак је у другом плану, јер смо ми пре свега јаки као колектив. Морамо бити мирне главе у Јеревану, пребродили смо тешке противнике, пред нама је ипак нешто лакша препрека, али свако опуштање може скупо да нас кошта. Победа би нам дала мир у другој половини квалификација, јер бисмо све још чвршће држали у својим рукама", казао је Аџић.

Десни бек Милан Гајић каже да ни најмање није изненађен чињеницом да "орлићи" имају све четири победе на старту квалификација, јер сматра да ова генерација након трофеја носи шампионски пелцер.

"Не знам да ли су навијачи и јавност очекивали четири победе на старту, али ја јесам, због квалитета и педигреа ових момака, који су научили да побеђују. Народ много очекује од нас, поставили смо високе стандарде и пробаћемо да победимо на сваком мечу, иако знамо да неће бити лако, као што није било лако ни у Бечу. Анализирали смо утакмицу Јерменије са Русијом, они на домаћем терену желе да играју и да се надигравају, што нам свакако одговара", закључио је дефанзивац француског Бордоа.

Утакмица између селекција Јерменије и Србије до 21 године игра се у уторак од 12 сати по средњеевропском времену.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести