Партизану је место у Европи, Леонардо није тражио милионе

БЕОГРАД: Тренер фудбалера Партизана Мирослав Ђукић изјавио је да је задовољан игром и победом свог тима над Будућности (2:0) у првом мечу 2. кола квалификација за Лигу шампиона.
Foto: Fonet
Фото: FoNet

"Било је тешко, Будућност се показала као чврст тим. Доминирали смо од почетка, али су нам у првом полувремену недостајали пас и идеја у завршници. Кад је ушао Леонардо ствари су се промениле, дали смо гол из пенала и отворили меч. Притискали смо их, а промашили смо и још неке шансе", рекао је Ђукић на конференцији за медије после меча.

Како је рекао, у реваншу у Подгорици очекује отворену утакмицу.

"Ми смо Партизан, идемо и тамо на победу. Трудићемо се и у Подгорици да доминирамо, иако неће бити лако, али имаћемо више простора. Држаћемо се наше филозофије", поручио је тренер црно-белих.

Према његовим речима, оптимиста је по питању пласмана у групну фазу једног од два европска такмичења.

"Растемо из меча у меч и стичемо самопоуздање. Као што Србија жели у Европску унију, тако и ми да изборимо Европу. Ту нам је место", рекао је Ђукић и похвалио стрелца Леонарда да Силву Соузу.

"Он је вансеријски играч и срећни смо што га имамо. Леонардо је дете које воли фудбал и ужива на терену", закључио је Ђукић.

Његов колега са клупе Будућности Драган Кажић признао је да је Партизан заслужено славио.

"Партизан је био бољи баш за 2:0. Одиграли смо колико смо могли, онолико колико смо спремни тренутно. Били смо добри у првом полувремену у одбрани, а онда нас је пореметио рани гол у наставку. Партизан је после имао све у својим рукама", рекао је Кажић.

Кажић сматра да је улазак Партизановог Бразилца Леонарда био кључан детаљ.

"Били су опаснији, тотално се променио распоред на терену. Леонардо је направио разлику", навео је Кажић, додавши да је искусни нападач Радомир Ђаловић одбио да буде на клупи и да ће због тога бити ван тима и у реваншу.

Реванш утакмица између Будућности и Партизана игра се следећег уторка у Подгорици

Леонардо: Нисам тражио милион евра, не знам да ли остајем

Фудбалер Партизана Леонардо да Силва Соуза изјавио је да није сигуран да ће остати међу црно-белима, као да ни управа клуба не зна то, али и поручио да није тражио милионски уговор.

"Сви причају да тражим новац, али то није истина, на другом месту ми је. Управа би требало да разговара са мном, а не другима. Много тога бих рекао, али не желим да доливам уље на ватру. Да ли остајем? То ни управа не зна", рекао је Леонардо новинарима после утакмице.

Он је додао да воли Партизан и да жели да се бори за пласман у Лигу шампиона.

"Знам шта хоћу, само је питање шта управа жели. Искрен сам, Леонардо није лажов, нека управа новинарима каже шта прича са мном. Желим поштовање".

Према његовим речима против Будућности је играо само због навијача Партизана.

"Јако поштујем клуб и знам да не могу да добијем милион евра, нисам то ни тражио. Зар неко мисли да не желим да играм Лигу шампиона? Добијао сам претње на Инстаграму да ће да ме убију, али остао сам у клубу због љубави према навијачима. Фудбал није само бизнис, већ пре свега љубав". Леонардо истиче да није у сукобу са саиграчем Урошем Ђурђевићем.

"Немам проблем с њим, свако прави грешке, остало је на тренеру да их укаже. Урош жели голове, као и ја", закључио је Бразилац.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести