СП у Катару: Породицама иранских фудбалера прети затвор и мучење ако не буду певали химну

ДОХА: Члановима породица иранских фудбалских репрезентативаца на Светском првенству прети затвор и мучење уколико се играчи не буду долично понашали пред данашњу утакмицу против САД, односно уколико не буду певали химну, рекао је извор укључен у обезбеђење утакмица.
1
Фото: Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin

Након одбијања иранских играча да певају националну химну на првој утакмици на Светском првенству против Енглеске 21. новембра, извор је рекао за Си-Ен-Ен да су играчи позвани на састанак са припадницима Корпуса иранске револуционарне гарде (ИРГЦ).

Извор је рекао да је иранским фудбалерима речено да ће се њихове породице суочити са насиљем и мучењем ако не буду певали националну химну или ако се придруже било каквом политичком протесту против режима у Техерану.

Фудбалери су певали химну пред другу утакмицу против Велса прошлог петка, у којој је Иран победио са 2:0.  Извор, који пажљиво прати иранске безбедносне агенције које делују у Катару током Светског првенства, рекао је да је на десетине официра из ИРГЦ-а ангажовано да надгледају иранске играче којима није дозвољено да се мешају са људима ван тима или да се састају са странцима. Иран и САД састају се данас у кључном мечу Групе Б на Светском фудбалском првенству.

EUR/RSD 117.3380
Најновије вести