Стојковић о голу у Малатији: Непотребна интервенција и грешка

БЕОГРАД: Голман Партизана Владимир Стојковић, после пласмана у плеј-оф Лиге Европе, рекао је да је његова интервенција у 7. минуту меча против Малатије била непотребна и да је била грешка.
Vladimir Stojkovic/Fonet
Фото: FoNet

Малатија је тада преко Адиса Јаховић постигла погодат, после лоше реакције одбране Партизана и истрчавања Стојковића.

"Била је то моја непотребна интервенција. Тражио сам да уђем екстремно у ту интервенцију како бих дигао самопоуздање и да би ме држало целу утакмицу. Тражио сам је на силу, није требало и моја је грешка. Свака грешка и сваки неуспех је предуслов за успех. Тиме сам се водио до краја утакмице и драго ми је да нисам поклекао, да ме није уздрмало, као и да се све завршило повољно по Партизан", рекао је Стојковић новинарима после сусрета у Турској.

Стојковић је истакао да га примљени гол није уздрамао, а да је без обзира на све најважније што су црно-бели остварили циљ.

"Ми немамо праву представу о јачини екипе. Некада околности тако налажу да треба се пређе са обале на обалу. Да ли је прешли преко златног моста или моста од прућа, битно је проћи. Околности некада тако налажу. Испунили оно што се тражило од нас, да прођемо", рекао је он и осврнуо се на турску екипу.

"Знали смо да је Малатија један од најтежих противника које смо могли да добијемо и у плеј-офу. Са Турцима традиционално немамо среће у Европи када се игра на испадање. Претерано добро смо играли у Београду, што је подигло сумњу у њихов квалитет. Рекао сам и у Београду, нисмо им дозволили да покажу шта знају, јер смо били екстремно добри и аутоматски се створила слика да треба и овде да добијемо. Видели сте и каква је атмосфера, стадион...Најбитније је да смо се превезли од тачке А до тачке Б", каже голман црно-белих.

Стојковић је нагласио да се после првог меча, у ком је Партизан победио 3:1, стекао погрешан утисак о Малатији.

"Не можемо да кажемо да се створила лажна слика о Партизану, него о Малатији, јер су дошли без поштовања и респекта. Код сваког дубинског паса било је простора и надиграли смо их у сваком сегменту тада. Знао сам да после тих неискоришћених шанси, што и није било реално да се све реализују, стигла је награда у последњем минуту. Победили смо 3:1, што је било прихватљиво, али је остао жал што није било више. Слутило се да ће бити тешко јер је 2:0 активан резултат који је Турцима одговарао. Најбитније је да смо прошли, а чак и ко се разуме у фудбал могао је да види да смо и овде имали шансе. Био је Садик у прилици у првом полувремену, пре тога исто је била добра шанса", рекао је голман црно-белих.

Партизан ће за пласман у Лигу Европе играти против норвешког Молдеа, екипе која је током квалификација избацила Чукарички, а у трећем колу прошла је грчки Арис.

"Видели сте, Молде је у првој добио са 3:0, а могли да испадну. Европа је други ниво, нема сигурне победе и пролаза. Све је могуће, замало да прође Арис. По мом мишљењу, најбитнији моменат из тог дуела је да је Арис дао три гола и да се ушло у продужетке. За очекивати је да ће бити уморни због тога", закључио је Стојковић.

Први меч између Партизана и Молдеа игра се 22. августа на стадиону у Хумској, а реванш је седам дана касније у Норвешкој.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести