Суперлига: Партизан у Сурдулици, Звезда дочекује Мачву

БЕОГРАД: Такмичење у Суперлиги Србије наставља се након двонедељне паузе због репрезентација, лидер Црвена звезда дочекује шабачку Мачву, а Партизан гостује у Сурдулици екипи Радника.
superliga
Фото: Dnevnik.rs

Пред одмор Звезда је забележила први пораз ове сезоне у домаћем такмичењу, Напредак је славио у Крушеву голом у 96. минуту, и сада намерава да се против Мачве врати на победнички колосек, али и направи лепа увертира пред спектакл у Београду против Арсенала у Лиги Европе.
Јасно је да су фудбалери Црвене звезде против Мачве изражени фаворити и све осим победе било би велико изненађење, посебно што Шапчани играју веома промењиво.

Дан касније, бранилац трофеја Партизан иде на незгодно гостовање Раднику са истим амбицијама и жељама као вечити ривал јер би три бода била добра подлога пред јако битан дуел у Албанији против Скендербега у Лиги Европе. Црно-бели су тренутно трећи, са четири бода мање од Црвене звезде и већ су четири пута пропустили да славе, међу којима је и прошли против Чукаричког, па сада имају велики императив.

Утакмицом у Земуну домаћи тим и Војводина отварају 13. коло Суперлиге, а издваја се још дуел клубова са најмање бодова Бачке и Борца, као и меча из горњег дела табеле између Радничког и Вождовца у Нишу.


Распоред 13. кола:

Субота: Земун - Војводина (15 сати), Црвена звезда - Мачва (16), Раднички Ниш - Вождовац (16), Чукарички - Јавор (17), Рад - Спартак (17).

Недеља: Бачка - Борац, Радник - Партизан (15), Младост Лучани - Напредак (17).

Табела: Црвена звезда 28, Војводина 25, Партизан 24, Вождовац 24, Спартак 22, Раднички 21, Чукарички 20, Напредак 17, Радник 15, Мачва 13, Земун 13, Младост 12, Рад 8, Бачка 7, Јавор 7, Борац 7.


 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести