Суперлига: Звездина "петарда", запалио се бус током прославе (видео)

БЕОГРАД: Фудбалери Црвене звезде победом над Вождовцем 5:1 (2:0) прославили су освајање 28. титуле првака државе у клупској историји.
Slavlje igraca Zvezde/Fonet
Фото: FoNet

Црвена звезда прославила је 28. титулу шампиона. Црвено-бели су пред 350.000 својих навијача на стадиону "Рајко Митић" подигли пехар који су освојили са великом бодовном разликом на однусу на Партизан.

Прослава новог шампионског наслова почела је спалиром дечака кроз коју су прошли фудбалери и стручни штаб црвено-белих, фенетично поздрављени од стране публике. Потом је пехар заједнице Суперлиге капитену Ненаду Милијашу предао Владимир Булатовић, њен директор, да би пехар испред ФСС-а предао некадашњи ас црвено-белих Драгиша Бинић. Био је то знак за почетак радости свих на стадиону, прву песму повео је Филип Стојковић, потом Марко Гобељић, да би се оне затим ређале једна за другом. Виоријоле су се црвено-беле заставе, било је петарди, свега оног што је карактеристично за наш стадион. Потом је као најбољем стрелцу Суперлиге Александру Пешићу признање додели легендарни Звездин ас Душан Савић.


Запалио се аутобус са фудбалерима Звезде током прославе 

Отворени аутобус, у коме су фудбалери Црвене звезде прослављали титулу шампиона, потпуно је изгорео након што се запалио на Аутокоманди.

Огромни дим и ватра створили су се у аутобусу када се запалио у делу код мотора, а како се претпоставља због коришћења пиротехничких средстава, јавља репортер Танјуга са лица места.

Реаговали су ватрогасци који су брзом акцијом локализовали пожар, а интервенисала је и полиција.

Фудбалери су искакали из аутобуса када је избила ватра, а око аутобуса је било неколико хиљада навијача на путу ка Храму Светог Саве, где је требало да буде главно одредиште прославе.

Прослава је прекинута, а фудбалери Црвене звезде су склоњени са тог места, док је знатно мањи део навијача наставио ка Храму.


Уследило је сликање фудбалера Црвене звезде испред свог "севера" на којем је освануо транспарент "Шампиони". Након утакмице експедиција црвено-белих је праћена навијачима у отвореном аутобусу продефиловала Београдом.

Што се саме утакмице тиче - Звезда је била много боља, повела је већ у 18. минуту. Јовичић је одиграо дубински пас до Бена, а овај искоса савладао Ћупића. А само два минута касније било је 2:0. Рачић је упутио лопту на петерац одакле је Радоњић сместио у мрежу. У 52. минуту било је 3:0. Јовељић се изборио за лопту и постигао гол. Смањио је у 72. минуту после једног контранапада Луковић, да би мало касније Доналд на асистенцију Радоњића повисио на 4:1. Тачку на "и" ставио је Рачић сјајним голом у 88. минуту.

И. Лазаревић

Анђелковић завршио каријеру

Још један моменат био је значајан на прослави титуле црвено-белих. Од активног играња фудбалом опростио се Душан Анђелковић (35), леви бек који је са Београђанима освојио четири титуле. Звездин ас поздрављен је од верних навијача, а није био у протоколу за утакмицу због проблема са леђима.

Извиждан Аџић

Мрљу на прославу титуле бацио је моменат при изласку фудбалера Црвене звезде на терен, када је од публика извиждан Лука Аџић. Навијачи новог шампиона незадовољни су нечкањем младог играча око продужетка сарадње са црвено-белима и јасно су изразили своје незадовољство.

Црвена звезда - Вождовац 5:1 (2:0)

БЕОГРАД: Стадион "Рајко Митић", гледалаца 35.000, судија: Вујовић (Нови Сад), стрелци: Бен у 18. Радоњић у 20. Јовељић у 52. Доналд у 74. и Рачић у 88. за Црвену звезду, а Луковић у 72. минуту за Вождовац. Жути картони: Јовељић (Црвена звезда), Златковић (Вождовац).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Стојковић 7, Ле Талек 7 (Илић), Савић 7 (Милијаш), Родић 7, Јовичић 7, Рачић 8, Срнић 7, Бен 7, Радоњић 8, Јовељић 7 (Доналд 7).

ВОЖДОВАЦ: Ћупић 6, Гајић 6, Михајлов 6, Милутиновић 6, Златковић 6, Петровић 6, Ћирковић 6, Луковић 7, Машовић 6 (Срећковић 6), Ступаревић 6 (Павичевић 6), Дуроњић 6.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести