Талентовани канадски голман Лука Вујичић у Новом Саду

Млади голман Лука Вујичић(18) наше горе лист  који је живео у Канади стигао је у Србију и Нови Сад  да надогради таленат и оствари професионалну каријеру.
с
Фото: Приватна архива

Даном пунолетства и са српским држављанством све препреке су отклоњене па ће вероватно у скорој будућности наћи клуб у Србији, или неки европски. 

- Стигао сам у Србију, Нови Сад у априлу прошле године да се окушам у српском фудбалу, наставим голмански развој, потпишем први  уговор. Тренирао сам у Пролетеру са Слане баре али због несређених папира нисам могао да будем регистрован, па сам са тренинзима наставио у Академији Вибора Коцеића и фитнес тренера Душана Рајковића - започео је причу Вујичић који је прве голманске кораке начинио пре седам година у Академији МЛС Монтреал Импакт, а 2015 проглашен за најбољег спортисту града Отаве.

Кршног Вујичића (192,цм, 83 кг) коронавирус је спречио  да голмански напредак настави у Португалу.


У досадашњој каријери Вујачић је бранио је за репрезентацију Канаде на Светском првенству за децу (Даноне Куп) и допринео осавајању шестог места, а дебитовао је за сениорску екипу ОСУ из Отаве

- Пре доласка за Нови Сад последње три године тренирао сам са познатим тренером из Португала Карлосом Лимом. Вратио сам се у Канаду, а након тога  требало је да се одазовем позиву Браге, међутим вирус  ме је у томе спречио па сам се уместо Браге стигао у Нови Сад -  каже Вујичић. У досадашњој каријери бранио је за репрезентацију Канаде на Светском првенству за децу (Даноне Куп), допринео осавајању шестог места, а годину дана касније дебитовао је за сениорску екипу ОСУ из Отаве.

Тренутно је Вујичић фокусиран на тренинге у Школи голмана Владимира Маркета Тодорића.

- Имам заиста одличне услове, са Маркетом радим феноменално, имам посебан третман и верујем да ћу  и поред тога што у ногама немам потребних мечева евентуални позив клуба из Србије, па чак и Европе дочекати у солидној форми. Сви око мене труде се да се већ у наредном прелазном року скрасим, потврдим таленат обзиром да сам за досадашње игре и професионални однос према обавезама добио прегршт  похвала. Поготово ми  пријају од садашњег тренера Тодорића  који је убеђен да ћу ускоро наћи прави клуб - истакао је на крају Вујичић, а на списку и скенеру је селектора репрезентације земље „јаворовог листа“ до 19 година.      

М. Поповић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести