Тамиш из Фаркаждина у вишем рангу

У банатском селу Фаркаждину, које има око 1200 становника, љубитељи фудбал наредне сезоне гледаће своје љубимце у вишем степену такмичења – А лиги Зрењанин.
Тамиш
Фото: Dnevnik.rs

- У финишу сезоне, пред око 300 навијача, у директном дуелу са Конаком 1926, који је до тада држао челну позицију, убедљивом победом од 5:0 пласирали смо се у А лиги Зрењани – каже актуелни фудбалер и клупски секретар ФК Тамиш Владимир Бокинац.

Фаркаждинци су у овом степену такмичења последњи пут били пре осам године. Најбољи стрелац био је Бојан Живков са 13 голова, а по општим оценама најистакнутији играч Слободан Новковић, који је правио пометњу у противничким одбранама.

-  Не седимо скрштених руку, у потрази смо за појачањима. Најпре ћемо разговарати са играчима из нашег села, који наступају за друге клубове, да се врате – најавио је Бокинац. У успешној сезони екипу са клупе су водили Јовица Божовић и Драган Ракић, а наступало је 27 играча: Калин, Калмар, С. Матић, Б. Живков, В. Бокинац, Миленковић, Н. Токовић, С. Токовић, С. Божовић, Станојевић, Туба, Спасић, М. Божовић, Рашић, Бошковић, Д. Матић, Белак, Бајкић, Видаковић, Н. Живков, Новковић, И. Божовић, Стефанов, Јовановић и Момчиловић.

Тамиш традиционално организује турнир у малом фудбалу што је уједно и почетак припрема за нову сезону, с обзиром да већина играча настаупа на турниру. Припреме ће се обавити на лепу уређеном овдашњем терену, а до старта првенства одиграће се неколико контролних и куп утакмица.   

Ж. М.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести