Вести: Дарио Срна пао на допинг тесту

КИЈЕВ: Капитен фудбалера Шахтјора Дарио Срна пао је на допинг тесту после утакмице против Наполија у Лиги шампиона, преносе украјнски медији.
fudbal vesti
Фото: Dnevnik.rs

Шахтјор се још увек није огласио на својој званичној интернет страници, а ни људи из УЕФА нису желели да коментаришу информације да ли су Срни налази показали да ли је користио недозвољене супстанце.

"Не коментаришемо случајеве пре коначних одлука наших дисциплинских тела", поручили су кратко из УЕФА.

Хрватски ветеран (35) одиграо је 90 минута у победи над Наполијем, а потом је пропустио гостовање у Одеси екипи Черномореца у украјинском шампионату.

Тренер Пауло Фонсека изостанак Срне образложио је због умора и да је одлучио да га одмори.

Срна игра 14 сезону у Шахтјору, легенда је тог клуба и фудбалер са највише наступа (526), али и за репрезентацију Хрватске (134).

Морати се враћа у Интер

МИЛАНО: Бивши успешни председник Интера Масимо Морати вратиће се у клуб из Милана јер ће купити 31 одсто акција од Индонежанина Ерика Тохира.

Како преноси италијанска Телеломбардија, Тохир је спреман да напусти "нероазуре" које је баш од Моратија преузео у октобру 2013. године.

Бизнисмен из Индонезије се већ неко време не појављује у миланском клубу у тренутку када већински пакет има кинеска компанија Сунинг.

Следећег месеца би требало да се заврши сав посао око повратка Моратија у Интер, на чијем челу је био од 1995. до 2013. године и освојио Лигу шампиона, УЕФА куп, пет титула првака Италије и четири национална купа.

За то време уложио је око 1,5 милијарди евра само у трансфере и долазак великих имена попут Роналда, Кристијана Вијерија, Златана Ибрахимовића, Роберта Бађа, Луиса Фига, Роберта Карлоса, Самјуела Етоа и других.

Награда "Златни дечак": Мбапе, Дембеле, Жесус...

ТОРИНО: Нападач Пари Сен Жермена Килијан Мбапе главни је кандидат да освоји награду "Златни дечак" за најбољег младог фудбалера Европе.

На скраћеној листи за награду италијанског листа Тутоспорт, коју бирају заједно са колегама из "Коријере дело спорт", "Газете", "Марке", "Екипа", "Билда" и "Тајмса", налази се 25 играча међу којима нема прошлогодишњег победника Рената Санчеза, везисте Бајерна на позајмици у Свонсију.

Поред Мбапеа, високу позицију на листи очекује Усман Дембеле из Барселоне, Габријел Жесус из Манчестер Ситија и Маркус Рашфорд из Манчестер Јунајтеда.

На листи се још налазе: Арон Мартин (Еспањол), Жан-Кевин Огустан (Лајпциг), Родриго Бентакур (Јувентус); Стивен Бергвајн (ПСВ), Доминик Калверт-Левин (Евертон), Федерико Кјеза (Фиорентина), Амаду Дијавара (Наполи), Каспер Долберг (Ајакс), Ђанлуиђи Донарума (Милан), Џо Гомез (Ливерпул), Бењамин Хенрикс (Бајер Леверкузен), Борха Мајорал (Реал Мадрид), Емре Мор (Селта), Рис Оксфорд (Борусија Менхенгладбах), Кристијан Пулишић (Борусија Дортмунд), Алан Сен-Максимим (Ница), Доминик Соланке (Ливерпул), Тео Ернандез (Реал Мадрид), Јури Тилеманс (Монако), Енес Унал (Виљареал) и Кајл Вокер-Питерс (Тотенхем).

Међу 100 номинованих били су млади српски нападач Дејан Јовељић (Црвена звезда) и голман Миле Свилар (Бенфика).

Поменуто признање добијали су велике звезде светског фудбала попут Вејна Рунија, Лионела Месија, Сеска Фабрегаса, Серхија Агуера, Марија Гецеа, Пола Погбе...

Награда за најбољег младог фудбалера Европе до 21 године биће објављена 23. октобра.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести