Вести: Челси Борусији нуди за Обамејанга 78 милиона евра

ЛОНДОН: Лондонски Челси, након пропалих преговора око повратка Ромелуа Лукакуа, окренуо се другим опцијама и послао Борусији из Дортмунда 78 милиона евра за нападача Пјер-Емерика Обамејанга, преноси Скај Спорт.
fudbal
Фото: Dnevnik.rs

Менаџер "плаваца" Антонио Конте је у ужурбаној потрази за голгетером светске класе, Дијегу Кости је саопштио да може да иде, а у конкуренцији да га замени је и Алваро Мората из Реал Мадрида.

Међутим, приоритет му је брзоноги Габонац, стрелац 42 гола прошле сезоне, који је сам изјавио да жели у амбициознији клуб, а ни људи из Дортмунда му неће правити проблем око одласка.

Поред Челсија, Обамејанга жели и бивши клуб Милан, затим Пари Сен Жермен, али и кинески Тјанђин Кванжан коме је играч дао одричан одговор на веома богату понуду.

Thumbnail

Обамејанг има још три године уговор са Борусијом, али се чини да је ово лето право време за растанак.

Даглас Коста из Бајерна у Јувентус за 46 милиона

ТОРИНО: Бразилски фудбалер Даглас Коста прећи ће из минхенског Бајерна у Јувентус, чим прође лекарске прегледе, саопштио је шестоструки узастопни шампион Италије.

Даглас Коста у Торино долази на двогодишњу позајмицу за шест милиона евра, с тим да Јувентус има обавезу да га касније откупи за још 40 милиона.

Хитри крилни фудбалер отишао је из Минхена само дан након што је у Бајерн стигао Џејмс Родригез из Реал Мадрида и појачао већ јаку конкуренцију у везном реду.

Некадашњи фудбалер Шахтјора је прошле сезоне био незадовољан минутажом код тренера Карла Анћелотија и због тога је инсистирао да промени средину.

Керик нови капитен Јунајтеда, али трака више код Ерере

МАНЧЕСТЕР: Искусни фудбалер Манчестер Јунајтеда Мајкл Керик именован је за новог капитена тима, саопштио је великан са "Олд Трафорда".

Некадашњи енглески репрезентативац на тој функцији наследио је Вејна Рунија, који се после 13 година вратио у Евертон. Кериков заменик биће млади Шпанац Андер Ерера, који ће готово извесно више носити траку, пошто ће чешће бити у стартних 1.

Керик је каријеру започео у Вест Хему, у Јунајтед је стигао 2006. године из Тотенхема, одиграо 459 утакмица, постигао 24 гола и освојио пет титула у Премијер лиги, четири ФА Купа, три Лига купа, шест трофеја у Комјунити шилду, Лигу шампиона, Лигу Европе и Светско клупско првенство.

На крају прошле сезоне истицао му је уговор, био је близу одлуке да оде у пензију, чак је у његову част одигран и ревијални меч на "Олд Трафорду", али се предомислио и одлучио да одигра бар још једну годину.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести