Збиљић: Иза Војводине успешна сезона, пред нама нови планови

НОВИ САД: За четири сезоне, колико је на челу Управног одбора Одбојкашког клуба Војводина, Драгољуб Збиљић, тај клуб је освојио исто толико шампионских титула, Куп Србије и два Суперкупа.
Dragoljub Zbiljic/F. Bakic
Фото: Ф. Бакић/Драгољуб Збиљић

Војводина се кроз квалификације пласирала у једну групну фазу Лиге шампиона, а после много година новосадски клуб изборио је за Србију, а тиме и за себе као првака, играње најјачег европског клупског такмичења без квалификација.

Инфраструктурно је потпуно обновио и надградио клуб, а има још много планова и идеја.

Збиљић за клупски сајт каже да верује да је тајна успеха у посвећености, пословању, идејама и амбицијама.

Протеклу сезону оцењује као успешну, али није задовољан свим њеним сегментима, пре свега резултатом у Купу Србије, у којем је Војводина дошла до полуфинала где ју је елиминисао Раднички.

"Репутационо ми не можемо на тај начин губити. Није ме забринуо пораз, једноставно то се деси, али оно што Војводина не сме себи да дозволи то је начин на који смо играли у Крагујевцу. Морам да признам, имам осећај да смо потценили противника и ушли ноншалантно у меч", каже Збиљић.

Подсећа да је цену тога одмах платио тренер Гавранчић, а што сетиче постављања Слободана Бошкана на његово место истиче да није било једноставно.

"Годину дана сам морао да га наговарам, јер идеја тиња одавно. Добро је одреговао у завршници сезоне, али ово тек треба да се покаже као добра одлука. За мене је Бошкан, после Гајића, најбољи српски тренер", истиче Збиљић.

Он подвлачи да је осим шампионске титуле и обезбеђене групне фазе Лиге шампиона, јако важно и то што су скоро сви пословни партнери остали уз Војводину у сезони која је била тешка на свим пољима због пандемије корона вируса.

За наредну сезону најављује брендирани аутобус, на којем ће на српском и енглеском писати „Шампиони Србије“.

Такмичарски, нада се повољном жребу за Лигу шампиона и доброј игри која уз помоћ публике треба да доведе до атмосфере која може донети бар две победе код куће и једне у гостима, за пролаз даље.

У Србији, истиче, доминација се подразумева.

По завршетку сезоне Управни одбор и менаџмент одмах су кренули и у реализацију новог пројекта - агенције унутар клуба која би се бавила спортским менаџментом и имала свог агента који ће заступати играче.

Агенцију ће водити доскорашњи тренер у Војводини Ђорђе Ђурић.

Како ко напуни 18 година, објашњава Збиљић, биће му понуђено да потпише уговор према којем ће Ђурић даље да водити рачуна о њиховим каријерама.

"Једноставно, имамо потребу да после силних талената које смо претворили у одличне играче, сада већ размишљамо о интересима клуба. Не можемо стално да правимо генерацију која треба да одговори одређеним захтевима, а онда да играчи оду, како то они кажу, у јачу лигу. Питање је да ли је свака лига напољу јача и да ли је то добро за њихов напредак. Много њих се утопи и нестане са сцене, а нама је важно да то спречимо", наводи Збиљић.

Каже да је одређени број играча је већ потписао, а да се за неке чека пристанак родитеља.

"Момци који овде играју ваљда треба да верују у институцију клуба више него у неког менаџера који живи на 500 км одавде и позове их два пута месечно. Очекујем да постоји здрава логика и да ћемо направити добру базу за даљи период", закључује Збиљић.

libero
21.05.2021 • 19:37
Svaka cast ,bravo i kapa dole....A UJEDNO ETO ,,RECEPT,, I ZA NAS FUDBALSKI KLUB
EUR/RSD 117.5844
Најновије вести