Звезда и Партизан прозвани да су вршили притисак на судије 

БЕОГРАД: Судијска комисија ФС С издала је данас саопштење у коме се јавно признаје да су функционери Црвене звезде и Партизана у последње време вршили притисак на арбитре.
sudija
Фото: Dnevnik.rs

Како се наводи, суочени са речником и увредама који не иду уз функцију директора једног великог клуба, а све због истине и готово неиздрживог притиска на судије и чланове судијске комисије, желе да поставе неколико питања.

"Питамо, најпре, директора Црвене звезде ко је од његових сарадника улазио у свлачионицу и вршио притисак на судије током полувремена утакмице четвртфинала Купа Србије између његовог клуба и Младости из Лучана? Ко је од његових службеника звао главног судију меча Напредак - Црвена звезда, односно зашто су поново његови људи вршили притисак, пре меча, на арбитра утакмице Вождовац - Црвена звезда"?

"Питамо и директора Партизана ко је испред клуба звао главног судију меча четвртфинала Купа Србије између Вождовца и Партизана? Ко је у име клуба звао и судију утамице Партизан - Радник? Како је могуће да један велики клуб дозволи транспарент са телефонским бројевима судија и објаву њихових лица на својој званичној телевизији, свесно стварајући притисак и медијску хајку против чланова судијске организације", пита Судијска комисија ФСС.

Због свега наведеног апелујемо на руководство два наша највећа клуба да не траже алиби за своје евентуалне неуспехе, већ да се окрену себи и раду у својим клубовима, наведено је у саопштењу.

"Оваквим својим деловањем они наносе штету судијској организацији, као и свим клубовима наше елитне лиге. Истовремено, овим путем обавештавамо јавност да је Фудбалски савез Србије формирао Етичку комисију која ће се убудуће бавити оваквим притисцима и нападима, односно случајевима који штете српском клупском фудбалу", закључује се у саопштењу Судијске комисије ФС С.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести