Звезда се реванширала Шапчанима

ШАБАЦ: Фудбалери Црвене звезде реванширали су се Мачви за елиминацију из Купа Србије и у 28. колу Суперлиге победили у Шапцу резултатом 2:0 (0:0). Београђани су били бољи ривал пред око 8.000 гледалаца и заслужено славили, сачувавши предност од 12 бодова над другопласираним тимом на табели Партизаном.
superliga zvezda
Фото: crvenazvezdafk.com

Од почетка сусрета гостујућа екипа је кренула жестоко, с намером да брзим голом утакмицу усмери на своју воденицу. Ређали су се напади црвено-белих и за кратко време Београђани су извели велики број корнера. У 11. минуту Звезда је имала и прву шансу, када је Милијаш у одсудном тренутку изблокиран, а касније је, после корнера, Крстичић главом лопту послао тик изнад гола. Играло се потпуно на половини Шапчана, некако је мирисало на лопту у мрежи домаћина, али су изабраници ученици тренера Милојевића и промашивали мету.

Како је време одмицало, притисак гостију је јењавао, а утакмица је све више улазила у фазу обостране нервозе. Пре свега, због врло оштрих стартова домаћих играча, који су оправдано кажњавани жутим картонима. Много буре изазвала је ситуација у 41. минуту, када је Пејовић играо руком у свом казненом простору, а судија Пипер није досудио казнени ударац за Црвену звезду. Тај пропуст имао би више на тежини да је Гаврић у 45. минуту искористио одлично шансу за домаћи тим, али је био изблокиран.

У наставку, борба се распламсала и Шапчани су кренули унапред, па је виђена права, суперлигашка представа. Прву шансу имали су домаћи, када је Матић кренуо сам на Борјана, али је у последњем тренутку био изблокиран. У 65. минуту Црвена звезда је повела. Аyић је извео слободан ударац с 18 метара, а Пулетић био немоћан после његовог шута. У 75. минуту, Бен је решио све дилеме. Милијаш је извео корнер, неко од црвено-белих спустио је главом лопту до свог нападача, а овај је рутински сместио у мрежу.

До краја, фудбалери Мачве су се трудили не би ли барем једном савладали голмана Борјана, али нису ништа успели да промене и остало је 0:2.

И. Л.

Мачва - Црвена звезда 0:2 (0:0)

ШАБАЦ: Стадион Мачве, гледалаца: 8.000, судија: Пипер (Чачак). Стрелци: Аyић у 65. и Бен у 75. минуту. Жути картони: Пулетић, Пејовић, Јовановић, Ивић, Адамовић, Гаврић, Владисављевић, Матић и Лазаревић (Мачва), а Борјан, Гобељић, Аyић, Бен и Супић (Црвена звезда).

МАЧВА: Пулетић 6, Пејовић 6, Томић 6, Јовановић 6, Ристивојевић 6, Ивић 6, Обровац 6, Адамовић 6 (Милинковић 6), Јеремић 6 (Марковић 6), Гаврић 6,5 (Владисављевић), Матић 6,5.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан 6, Гобељић 6,5, Бабић 6, Ле Талек 6, Родић 6,5, Јовичић 6, Крстичић 6,5 (Срнић 6), Милијаш 6,5, Аyић 6,5, Бен 6,5 (Илић), Пешић 6.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести